Cui să ne rugăm dacă rămânem fără serviciu

Cui să ne rugăm dacă am rămas fără serviciu? Nu e de ajuns să ne rugăm de oameni să ne ajute. Ci trebuie să cerem și ajutorul lui Dumnezeu și sfinților.

Există rugăciuni speciale alcătuite pentru cei care își caută un loc de muncă.

Rugaciune pentru gasirea unui loc de munca

Rugaciune pentru gasirea unui loc de munca

Sfinți care ajută la găsirea unui loc de muncă

Există și sfinți care s-au arătat mijlocitori ai celor care vor să muncească cinstit sau pur și simplu vor să găsească ceva mai bun.

Dintre aceștia, mari ajutători s-au arătat Sfântul Efrem cel Nou și Sfânta Xenia din Sankt Petersburg. La magazinele bisericești se pot găsi cărți de rugăciuni speciale în acest sens, precum Acatistul Sfântului Efrem pentru găsirea unui serviciu sau a unei locuințe.

Citește și – Rugăciune către Sfântul Efrem cel Nou pentru găsirea unui serviciu sau a unei locuințe

Pentru găsirea unui serviciu sau împlinirea altor cereri bune, Părintele Ambrozie Iurasov ne sfătuiește să ne rugăm Sfântului Nicolae, care este un mare făcător de minuni. Să citim acatistul său.

„Avem atâția mijlocitori și ocrotitori! Și nu trebuie decât să ne rugăm Maicii Domnului și Sfântului al cărui nume îl purtăm prin Sfântul Botez, și care este pentru noi un ocrotitor ceresc”.

Nimeni din cei care se roagă pentru un lucru atât de trebuincios nu trebuie să își piardă speranța. Sfinții ajută întotdeauna, mai ales când dorința este bună și inima curată.

Poate dura câteva săptămâni sau luni, însă în cele din urmă va apărea un post potrivit pentru cel care se roagă cu credință și nădejde.

Căutarea unui serviciu trebuie însoțită de rugăciune, post și spovedanie

Mântuitorul spune că trebuie să căutăm mai întâi de toate Împărăția Cerurilor, iar celelalte se vor adăuga nouă. Adică toate celelalte care ne sunt trebuincioase pentru viața de zi cu zi.

Așadar, trebuie să punem rugăciunea înaintea tuturor și negreșit Dumnezeu ne va împlini cererile cele de folos.

Citește și – Rugăciune pentru obținerea unui loc de muncă

Pe lângă rugăciune, mai trebuie să facem ceva pentru a avea sorți de izbândă în cererea noastră. Părintele Ambrozie spune că trebuie să ne mărturisim păcatele și să luăm dezlegare de la duhovnic.

„Cu ce ar trebui să începeți căutarea unui serviciu? Cu spovedania. Trebuie să vă pocăiți și să vă împăcați cu Dumnezeu”.

Spovedania ne ajută să punem început bun vieții noastre și să îndreptăm căile cele strâmbe pe care mergem.

Atâta timp cât trăim în păcate, nu avem cum să primim harul lui Dumnezeu. De aceea este foarte potrivit să se spună că trebuie să ne împăcăm cu Dumnezeu mai întâi, și apoi toate celelalte se vor așeza frumos în viața noastră.

„Dacă nu sunteți cununați, să vă cununați. Sau dacă nu țineți posturile, să începeți să le țineți. Mergeți la Biserică, obișnuiți-vă să vă faceți rugăciunile de dimineață și de seară, să citiți din Evanghelie”.

Acestea sunt cerințele de bază pentru o viață cu rânduială creștină și bineplăcută lui Dumnezeu.

Citește și – Sfânta Xenia ajută în căsătorie şi la Găsirea unui loc de muncă

Din puținul ce-l avem, să dăm și altora

Rugăciunea trebuie însoțită de post, de smerenie și de răbdare.

„Dumnezeu vă va trimite serviciul atunci când va vedea că sunteți bine intenționat, și dacă, găsindu-vă serviciul, nu veți uita să-i ajutați pe cei apropiați”.

Iată un alt lucru la care trebuie să reflectăm. Orice dar de la Dumnezeu trebuie împărtășit cu ceilalți, trebuie înmulțit. Cei care dau din puținul lor și celor care nu au, nu vor rămâne niciodată fără cele necesare.

Dumnezeu va înmulți în casa lor și banii și alimentele și toate cele de trebuință. Pentru că Dumnezeu nu îl părăsește niciodată pe cel milostiv și nu rămâne dator.

Și dacă totuși Dumnezeu îngăduie să trecem prin lipsuri, să nu ne pierdem nădejdea. Să așteptăm cu răbdare și vom fi miluiți.

„Dumnezeu niciodată nu lasă pe nimeni. Când Îi cerem ceva, trebuie să sfârșim rugăciunea cu următoarele cuvinte: „Doamne, facă-se nu voia mea, ci voia Ta”.

Sursă articol: Altarul Credinței, Cui trebuie să ne rugăm în situația în care ne-am pierdut serviciul? http://altarulcredintei.md/cui-trebuie-sa-ne-rugam-in-situatia-in-care-ne-am-pierdut-serviciul/

 

Citeşte mai multe despre:

Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.