Rugăciune pentru bolnavul căzut în deznădejde

Persoanele bolnave au nevoie vitală de rugăciunea celor din jur. Atât pentru însănătoșirea trupului, cât și pentru păzirea minții și a spiritului într-o stare bună.

Este foarte ușor să pici într-o stare de deznădejde atunci când ești răpus de o boală grea sau de o suferință. Cei care îl îngrijesc fac totul pentru a-i asigura o bunăstare fizică.

Rugaciune pentru bolnavul cazut in deznadejde

Rugaciune pentru bolnavul cazut in deznadejde

Rugaciunea pentru bolnavul cazut in deznadejde

Poate că ar trebui investit mai mult în partea duhovnicească. Atât familia și prietenii, cât și medicii ar trebui să acorde atenție stării sufletești a bolnavului.

El are nevoie de o atmosferă plăcută, de liniște, de vești frumoase și pozitive. Un pacient care are parte de o susținere bună din punct de vedere spiritual va evolua mult mai bine.

Unii chiar reușesc să se vindece datorită unui moral ridicat, a credinței și a nădejdii în Dumnezeu.

Citește și – Rugăciunea este leacul cel mai bun pentru durere, întristare, mâhnire și deznădejde

Cel mai valoros lucru pe care îl putem face pentru o persoană bolnavă este să ne rugăm pentru ea. Pe lângă cererile de tămăduire și alinare a suferinței trupești, să ne rugăm ca Dumnezeu să îl păzească nevătămat de ispita deznădejdii.

Deznădejdea este o stare cumplită, care paralizează toate funcțiile organismului. Cel afectat nu mai dorește nimic, nu mai luptă pentru nimic, nu mai are dorință de a trăi. Își face gânduri negre, și poate ajunge chiar să-și dorească mai repede sfârșitul.

Citește și – Deznădejdea nu ne lasă să vedem că ușa Raiului e deschisă

Iată de ce este atât de important să ne rugăm pentru păzirea celor bolnavi de deznădejde și depresie. Celui care a căzut deja în iadul deznădejdii trebuie să îi vorbim despre credință, despre Dumnezeu, despre viața veșnică.

Doar cel care păstrează o legătură vie cu Dumnezeu poate depăși suferința fără tulburare sufletească, în pace și cu seninătate. Numai credința și nădejdea în Dumnezeu îl poate ajuta pe un bolnav să înțeleagă sensul suferinței și al proniei Sale divine. 

Rugăciune pentru bolnavul căzut în deznădejde

Doamne, Dumnezeule al părinților noștri, Care dăruiești pace multă celor ce iubesc legea Ta, ai grijă de robul Tău cel bolnav care este greu de încercat deznădejde.

Nori negri s-au abătut asupra sufletului său și nu mai vede razele iubirii Tale. Cugetul său s-a întunecat și nu se mai împărtășește de lumina Ta.

O, amară deznădejde! Crudă fiară care se năpustește asupra sufletului ca asupra unui pui lipsit de apărare!

Numai Tu știi, Atotțiitorule, câți și-au pus capăt zilelor din această pricină, câți oameni au fost aruncați de acest duh rău în adâncurile iadului. Să nu îngădui ca făptura Ta să fie înghițită de moarte, ci să fie ridicată prin puterea Ta.

Dăruiește și lui și nouă, Doamne, roadele Duhului Tău cel Sfânt, care sunt pacea, dragostea, îndelunga răbdare, credință, blândețe, înfrânare și curăția, ca atunci când vom părăsi această lume să intrăm în odihna Ta cea cerească. Amin!

Citește și – Dumnezeu se îngrijește de mântuirea noastră, iar diavolul să ne arunce în deznădejde – Sfântul Nicolae Velimirovici

Sursă: Doxologia, Rugăciune pentru bolnavul căzut în deznădejde: https://doxologia.ro/rugaciune/rugaciune-pentru-bolnavul-cazut-deznadejde

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.