Cum să ne rugăm când suntem bolnavi?

Cui și cum să ne rugăm când suntem bolnavi? La această întrebare ne pot răspunde cei care au trecut prin suferințe trupești grele.

Bolile ne oferă lecții de viață importantă. Și cu siguranță toți am avut de învățat ceva în urma unei astfel de experiențe.

Cum sa ne rugam cand suntem bolnavi

Cum sa ne rugam cand suntem bolnavi

Oricât de firesc și normal ni se pare să pretindem vindecarea atunci când suntem bolnavi, totuși, cum putem ști că aceasta ne este de folos?

Cum să ne rugăm când suntem bolnavi

Cineva l-a întrebat pe Sfântul Ioan dacă este bine să ceară de la Dumnezeu să-l vindece, chiar dacă aceasta nu-i va fi de folos.

Sfântul Ioan i-a dat următorul model de model de rugăciune:

„Roagă-te lui Dumnezeu, zicând așa: „Stăpâne, sunt în mâinile Tale, miluiește-mă după mare voia Ta, și dacă îmi este spre folos, vindecă-mă în grabă!”

Bolile au de multe ori un scop pedagogic. O suferință ne poate învăța multe lucruri. Ne poate feri de alte primejdii sau de necazuri mai mari.

Ne poate întări în credință. Ne poate ajuta să dobândim virtuți precum răbdarea, dragostea, liniștea sufletească, smerenia.  

„Nu e bine să te rogi, pornind de la tine, ca să fii vindecat de boală, neștiind de-ți este de folos. Ci trebuie lăsat în seama Celui ce a zis: „Știe Tatăl vostru Cel ceresc cele de care aveți trebuință, înainte de a-I cere!” (Matei 6, 8).

Când ne facem planuri pentru viața noastră, tot timpul trebuie să ne rugăm să fie după voia lui Dumnezeu. pentru că voia noastră poate fi greșită. Sau ne poate duce la rău.

Să luăm modelul de rugăciune al Mântuitorului. Când se ruga Tatălui în grădina Ghetsimani să treacă de la El paharul suferinței, adăuga mereu: dar să se facă voia Ta, și nu voia Mea.

Dacă Fiul lui Dumnezeu se ruga astfel Părintelui ceresc, cu atât mai mult noi trebuie să ne rugăm cu smerenie. Și să nu cerem cu orice preț cele ce dorim.

Trebuie să avem încredere în pronia lui Dumnezeu. El se îngrijește de noi nu numai în cele trebuincioase trupului, ci și în cele ale sufletului.

Dumnezeu vrea ca noi să ne mântuim, adică să trăim veșnic în Împărăția Sa, nu pe pământ. Dumnezeu ne-a creat pentru viața veșnică și nu pentru această lume trecătoare.

De aceea îngăduie uneori boli și necazuri, ca ele să ne aducă aminte de patria noastră cerească. Să ne ajute să lucrăm virtuțile bineplăcute lui Dumnezeu.

Iar când ne rugăm ca Dumnezeu și sfinții să ne vindece doar dacă ne este de folos, să nu ne îndoim.

Dacă vom mulțumi pentru tot ce ni se întâmplă, vom avea liniște și în suflet și în trup. Cât de plăcut îi este lui Dumnezeu omul smerit, care nu cârtește în suferință și are încredere în tot ce îi dă Dumnezeu.

Sursă: Produse Mănăstirești, Doamne, doar dacă-mi este de folos, vindecă-mă în grabă! https://www.produsemanastiresti.ro/blog/articole-duhovnicesti/doamne-doar-daca-mi-este-de-folos-vindeca-ma-in-graba

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.