Sfântul Nichifor leprosul ajută la vindecarea de Coronavirus

Pe site-ul Doxologia a părut un filmuleț cu un monah care mărturisește o minune recent întâmplată. Unui creștin din Atena i s-a arătat un sfânt pe nume Sfântul Nichifor numit și „cel lepros”.

Și i-a spus următoarele lucruri:

„Să le transmiți oamenilor să nu se teamă de Coronavirus! Chiar dacă se va îmbolnăvi cineva, să mă cheme în rugăciune, iar eu îl voi vindeca.”

Sfantul Nichifor Leprosul ajuta la vindecarea de Coronavirus

Sfantul Nichifor Leprosul ajuta la vindecarea de Coronavirus

Sfantul Nichifor Leprosul ajuta la vindecarea de Coronavirus

Poate fi greu de crezut acest lucru, însă nimeni nu are nimic de pierdut dacă încearcă să apeleze la mijlocirea acestui sfânt. Vindecările minunate se petrec doar cu cei care au credință. Însă uneori, Dumnezeu îngăduie ca și cei atei sau necredincioși să fie martori ai unor minuni pentru a veni la credință.

Creștinul care s-a învrednicit de arătarea Sfântului Nichifor a vrut să păstreze anonimatul pentru a nu forța pe nimeni să creadă. A transmis doar mesajul sfântului, ca cei care au credință să se roage și să cunoască din propria lor experiență dacă mărturia sa este adevărată.

„Este foarte reprezentativ faptul că acest sfânt, bolnav fiind, nu doar că s-a vindecat prin rugăciunea și viața sa, dar a devenit și sfânt. Face minuni și vindecă și pe alții. Să avem binecuvântarea Sfântului Nichifor!”

Viața Sfântului Nichifor, care ajută la vindecarea de Coronavirus

Sfântul Nichifor a fost bolnav de lepră, însă prin rugăciune și credință s-a vindecat. Iar pentru nevoințele sale, Dumnezeu i-a dăruit și darul facerii de minuni.

S-a născut în anul 1890 în satul Serikari din insula Creta, primind la Botez numele de Nicolae. Rămas orfan de mic copil, a fost crescut de către bunicul său.

Când a împlinit 13 ani s-a angajat la un bărbier în Chania. La scurtă vreme, tânărul a început să prezinte semne de lepră (maladia Hansen).

În acele vremuri, lepra era considerată o boală mortală, asociată cu multă teamă, panică și oroare. De aceea leproșii erau izolați de restul populației. Mai precis, bolnavii erau ținuți închiși într-o colonie din insula Spinaloga.

Nicolae a scăpat de acolo și a fugit în Egipt, lucrând un timp la un bărbier din Alexandria. Întrucât boala lui se agrava, un cleric i-a recomandat să meargă la un spital de tip azil din Insula Chios.

Ajuns aici, l-a cunoscut pe Ieromonahul Antim Vagianos, administratorul spitalului, care avea să devină mai târziu Sfântul Antim din Chios.

Nicolae a început să aibă sensibilitatea credinței și să frecventeze capela spitalului. Aici obișnuia să se roage înaintea unei icoane făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Ascultătoarea” (Panaghia Ypakoe).

La 26 de ani, ieromonahul Antim a decis că Nicolae este pregătit să fie tuns în monahism, ceea ce s-a și întâmplat. Astfel a primit numele de Nichifor.

Chiar dacă lepra se înrăutățea, el continua să se roage, să facă ascultare, să țină post și să lucreze în grădina spitalului. Tânărul monah era nedezlipit de părintele său duhovnicesc Antim, despre care avea să scrie mai târziu o carte cu numeroasele minuni înfăptuite de acesta la care fusese martor.

Sfântul Nichifor ajunsese cântăreț principal la Biserica din azil, însă atunci când boala i-a răpit vederea, a încetat să mai cânte.

Citește și: Sfinți vindecători de boli – cărui sfânt să ne rugăm pentru fiecare boală în parte

În anul 1957 azilul, pe când Nichifor avea 67 de ani și era foarte bolnav, spitalul s-a închis, iar el și ceilalți pacienți au fost duși într-o stațiune din Aigaleo din vestul Atenei, la leprozeria Sfintei Varvara.

Aici avea să îl întâlnească pe preotul Eumenie, care se vindecase de lepră cu tratamentele nou apărute în acea vreme și rămăsese la leprozerie pentru a-i sprijini pe ceilalți bolnavi.

Acest preot avea să devină ucenic al monahului Nichifor, care primise de la Dumnezeu multe harisme duhovnicești pentru răbdarea în suferință.

Deși boala îl țintuise la pat și suferea mari dureri, Nichifor a început să primească diverși credincioși care veneau la el pentru binecuvântare.

Celor care îl vizitau obișnuia să îi întrebe:

„Copiii mei, vă rugați? Și cum vă rugați?… să vă rugați cu rugăciunea lui Iisus: „Doamne Iisuse Hristoase, miluiește-mă. Așa să vă rugați”.

S-a mutat la Domnul în anul 1964, în ziua de 4 ani, pe când avea 74 de ani. Trupul său a fost descoperit mai târziu ca fiind binemirositor și făcător de minuni.

Patriarhia Ecumenică a preamărit pe părintele Nichifor și l-a așezat în rândul sfinților în anul 2012, pe data de 1 decembrie.

Sfântul Nichifor este prăznuit în fiecare an pe data de 4 ianuarie, ziua adormirii sale.

Paraclisul Sfântului Nichifor Leprosul

Arătarea și mesajul Sfântului Nichifor în acest vremuri de grea încercare sunt o mângâiere pentru toți creștinii. Ne putem ruga acestui sfânt pentru toți bolnavii de Coronavirus și pentru medicii care se jertfesc și își pun viața în pericol pentru îngrijirea lor.

Puteți citi Paraclisul Sfântului Nichifor Leprosul AICI

Citește și: Rugăciune pentru boli care nu pot fi vindecate cu puteri sau mijloace omenești

Surse:

1. Doxologia, Sfântul Nichifor cel Lepros: „Să le spui oamenilor să nu se teamă de coronavirus!” https://doxologia.ro/video-sfantul-nichifor-cel-lepros-sa-le-spui-oamenilor-sa-nu-se-teama-de-coronavirus
2. Doxologia, Viața Sfântului Nichifor Leprosul: https://doxologia.ro/viata-sfantului-nichifor-leprosul

Citeşte mai multe despre:

Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.