Rugăciunea mamei pentru copiii ei

Rugăciunea mamei pentru copiii este probabil cea mai plină de înduioșare și durere, dar totodată cea mai plină de răspuns…

Dumnezeu primește cererile cele făcute cu smerenie și durere, mai ales atunci când ele sunt săvârșite pentru aproapele nostru.

Rgaciunea mamei pentru copii

Rgaciunea mamei pentru copii

Durerea unei mame poate fi atât de mare încât ea nu mai face diferența între ființa ei și copilul ei. O vedem în această situație pe femeia cananeancă. Când i se adresează Mântuitorului se referă la propria persoană.

„Miluiește-mă, Doamne, Fiul lui David! Fiica mea este rău chinuită de demon” (Matei 15, 22).

Suferința cumplită a fiicei ei era propria ei suferință. De aceea ea nu se descurajează când vede că Mântuitorul nu îi răspunde, ci mai tare strigă în urma Lui. De aceea și Domnul, văzând marea ei credință și iubire față de copila sa, îi împlinește cererea și o arată tuturor ca pildă de credință puternică.

Rugăciunea mamei conține de regulă cereri pentru însănătoșirea copilului bolnav, pentru luminarea minții copiilor, pentru ajutor la examen, pentru întoarcerea lor la credință, pentru izbăvirea de primejdii și de necazuri.

Mama înțeleaptă înțelege că Dumnezeu i-a dăruit copiii pe care îi are și că numai cu ajutorul Lui îi va putea crește și educa.

Citește și: Rugăciunea părinților pentru mântuirea copiilor

Ea nu se roagă doar pentru ajutorul trupesc și material al fiilor ei, ci și pentru binecuvântarea lor de către Dumnezeu și păzirea lor întru credință și Duhul Sfânt. La fel ca Dreptul Iov, ea trebuie să se roage pentru iertarea păcatelor copiilor ei. 

Rugăciunea mamei pentru binecuvântarea copiilor

Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Tale Maici, auzi-mă pe mine, nevrednica roaba Ta. Doamne, în milostiva Ta stăpânire sunt copiii mei (numele lor). Miluiește-i și mântuiește-i, pentru numele Tău.

Doamne, iartă-le lor toate greșelile cele de voie și cele fără de voie pe care le-au săvârșit înaintea Ta. Doamne, bincuvintează-i în casă, la școală, pe drum și în tot locul stăpânirii Tale.

Doamne, păzește-i sub acoperământul Tău cel sfânt de gloanțe, de sabie, de otravă, de foc, de molimă și de moartea năprasnică. Doamne, apără-i pe ei de toți vrăjmașii cei văzuți și cei nevăzuți, de toate necazurile, relele și nenorocirile. Doamne, tămăduiește-i de toată boala, curățește-i de toată întinăciunea și ușurează-le pătimirile sufletești.

Doamne, dăruiește-le harul Duhului Tău Sfânt spre viață îndelungată, sănătate și curăție, întru toată buna credința și dragostea, în pace cu cei de aproape și cu cei de departe.

Doamne, înmulțește-le și întărește-le puterile minții și ale trupului, pe care le-au primit în dar de la Tine, binecuvântându-i, dacă va plăcea înaintea Ta, spre viață de familie evlavioasă și naștere de prunci cinstită.

Doamne, dăruiește-mi mie, nevrednicei și păcătoasei roabei Tale binecuvântare părintească pentru copiii mei, care sunt robii Tăi, în vremea cea de acum a dimineții (zilei, nopții), pentru numele Tău, pentru că împărăția Ta este veșnică și atotputernică. Amin”.

Citește și: Rugăciune pentru copiii plecați

Sursă: Doxologia, Rugăciunea mamei către Domnul lisus Hristos, pentru binecuvântare asupra copiilor: https://doxologia.ro/rugaciune/rugaciunea-mamei-pentru-primi-binecuvantare-asupra-copiilor-catre-domnul-lisus-hristos

Citeşte mai multe despre:

Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...
Loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.