Rugăciune pentru copiii plecați

Rugăciunea pentru copiii plecați rămâne, de multe ori, singura mângâiere a părinților rămași singuri acasă. Relația dintre părinți și copii este probabil cea mai strânsă și profundă dintre toate relațiile de dragoste.

Dragostea de copii este foarte mare în vremea copilăriei lor și a perioadei de creștere. Însă ea nu se diminuează nici atunci când aceștia se măresc și au la rândul lor propria familie.

Rugaciune pentru copiii plecati

Rugaciune pentru copiii plecati

Dimpotrivă, părinții simt și mai mult nevoia de a-și vedea și îmbrățișa copiii atunci când aceștia pleacă departe. Nenumărate sunt cazurile în care copiii au plecat nu doar din sânul familiei, odată cu maturizarea lor, ci au plecat peste hotare.

Câte mame nu duc dorul fiilor plecați în străinătate? Câte dintre ele nu fac rugăciuni pentru copiii plecați? Câte nu îi roagă să se întoarcă și să încerce să-și facă un rost în patria lor!

Citește și: Rugăciune pentru sănătatea copilului

Mama este singura care îl însoțește permanent pe copilul ei cu rugăciunea. Chiar dacă este departe de fiii ei, ea le oferă dragostea și suportul moral de care ei au nevoie în vremea necazurilor.

Mama se află alături de copiii plecați prin rugămințile pe care le adresează Mântuitorului Hristos, Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, tuturor sfinților și îngerilor.

Ea se roagă pentru ocrotirea lor de vrăjmașii cei văzuți și cei nevăzuți, de ispite și necazuri. Se roagă pentru bunăstarea lor materială, pentru păzirea inimii lor curate.

Citește și: Rugăciune pentru binecuvântarea copiilor

Copiilor nu le este ușor într-o țară străină. Însă unii din cei care au ajuns să-și construiască o carieră, să-și cumpere o casă și să întemeieze o familie acolo revin tot mai puțin în țară.

Acest lucru le pricinuiește multă tristețe părinților, căci sunt dintre ei care au rămas singuri și nu au nici un sprijin aproape la bătrânețe. În cel mai fericit caz, se întâlnesc de sărbători.

Rugăciunea îi poate ține pe oameni aproape unii de alții măcar sufletește, dacă nu trupește. Ea poate alina dureri nespuse și dărui nădejdea că vremea despărțirii va trece în curând.

Rugăciune pentru copiii plecați

Doamne, fiul nostru se află departe de noi. Ne gândim deseori la el; fără el casa pare pustie; lipsa lui ne face să suferim. Dar Tu îl iubești fără margini și ești aproape de el.

Îndepărtează de la el orice primejdie trupească și sufletească, ferește-l de tovărășiile cele rele. Dă-ne să-l putem revedea printre noi cât mai curând. Amin”.

Citește și: Rugăciune către Sfânta Iuliana, ocrotitoarea familiei, copiilor și orfanilor

Sursă: Carte de Rugăciuni Pentru Familie

Citeşte mai multe despre:

Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.