Rugăciune pentru sănătatea copilului

Nici o durere nu este mai mare ca durerea de mamă pentru copilul ei bolnav. Mama are datoria de a-și crește copiii atât trupește – asigurându-le tot ce au nevoie pentru viața trupului, cât mai ales sufletește, ca să devină oameni de cinste, bineplăcuți lui Dumnezeu.

Pentru aceasta, ea trebuie să se roage pentru copiii ei încă de pe vremea când ei se află în pântecele ei. Iar de la nașterea lor și până la mutarea ei din viață, să îi însoțească permanent cu rugăciunea.

Rugaciune pentru sanatatea copilului

Rugaciune pentru sanatatea copilului

Mult poate rugăciunea maicii

Se spune că rugăciunea mamei are o putere uriașă și mare trecere la Dumnezeu. Mântuitorul a ascultat rugăciunea Maicii Sale și i-a împlinit cererea chiar dacă nu sosise încă vremea să facă minuni.

De aceea, atunci când copilul pătimește cumplit din pricina unei boli, mamele se pot ruga cu credință și nădejde Maicii Domnului. Pot citi Paraclisul Maicii Domnului – care se rostește la vreme de întristare și supărare, sau orice altă rugăciune închinată Preacuratei.

Nici nu este nevoie de cuvinte multe, pentru Maica Domnului cunoaște durerea de mamă și vede lacrimile pe care mamele de pe pământ le varsă pentru fiii lor.

Rugăciunea pentru copilul bolnav

Rugăciunea pentru sănătatea copilului trebuie să includă – la fel ca toate rugăciunile noastre de altfel, dorința de a se face voia lui Dumnezeu.

Este firesc să ne rugăm pentru însănătoșirea celor bolnavi, însă nu trebuie să uităm să adăugăm și acele cuvinte pe care Mântuitorul le-a rostit când se ruga Tatălui în Grădina Ghetsimani: „Însă nu precum voiesc Eu, ci precum Tu voiești” (Matei 26, 39).

Aceste cuvinte arată supunerea noastră față de Dumnezeu, dragostea noastră față de El ca față de Părintele ceresc, credința și nădejdea noastră.

Iată ce frumos spune Părintele Sofian Boghiu despre aceasta:

„Întrucât nu știm dacă toate cererile noastre ne sunt de folos, totdeauna este bine să încheiem rugăciunea cu aceste cuvinte: „Doamne, Care știi toate, ajută-ne ca rugăciunea pe care o facem înaintea Ta să se împlinească după voia Ta cea sfântă. Doamne, facă-se voia Ta în viața noastră”.

Dumnezeu le vede și le știe de mai înainte pe toate. Noi nu putem privi în viitor și nici nu știm ce este mai bine pentru noi. Poate că boala copilului îl păzește acum de ceva mai rău, care i-ar putea vătăma și sufletul.

Rugăciune pentru sănătatea copilului

O, Maică mult-milostivă, vezi necazul care îmi sfâșie inima! Pentru durerea care te-a străpuns la pătimirea și moartea Fiului tău, mă rog ție:

Milostivește-te de copilul meu care zace bolnav, și dacă este după voia lui Dumnezeu, spre mântuirea lui, cere pentru el sănătatea trupului de la Fiul tău și Doctorul sufletelor și al trupurilor noastre.

O, Maică mult-iubitoare, caută la fața palidă a copilului meu, cum se stinge din cauza bolii, milostivește-te spre el, ca să nu-l răpească moartea de tânăr, ci să se vindece cu ajutorul lui Dumnezeu și să-L slujească cu bucurie pe Fiul tău cel Unul-Născut, Domnul și Dumnezeul lui! Amin”.

Citește și: Rugăciune către Sfântul Stelian, ocrotitorul copiilor, mamelor și familiilor

Surse:

1. Carte de Rugăciuni Pentru Familie, Rugăciune pentru sănătatea copilului, pp. 87-88
2. Părintele Sofian Boghiu, „Doamne, facă-se voia Ta în viaţa noastră!”: https://doxologia.ro/cuvinte-duhovnicesti/doamne-faca-se-voia-ta-viata-noastra

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.