Rugăciune pentru un bolnav

Fie că trecem noi înșine printr-o boală, fie că o rudă sau un prieten de-al nostru se îmbolnăvește, este bine să cunoaștem o rugăciune pentru bolnavi.

De aceea este bine să avem în casă cărți de rugăciuni pe care să le putem folosi în diferite nevoi și împrejurări.

Rugaciune pentru un bolnav

Nimic nu trădează mai mult dragostea noastră față de semenii noștri decât rugăciunile pe care le săvârșim în taină pentru ei. Rugăciunea pentru aproapele este probabil cea mai primită rugăciune, la fel și rugăciunea de mulțumire.

Este lesne de înțeles de ce. Aceste două tipuri de rugăciuni nu conțin cereri personale. Nu sunt rugăciuni egoiste, ci sunt rugăciuni izvorâte din durere pentru suferința aproapelui, respectiv din recunoștință.

De ce e important să ne rugăm pentru cei bolnavi

În boală avem întotdeauna nevoie de ajutorul celor din jur. Atât de ajutorul lor fizic, cât și de sprijinul lor duhovnicesc. Sunt bolnavi care pătimesc atât de cumplit încât nu se pot ruga pentru ei. Pentru aceștia, o rugăciune cât de mică poate însemna enorm. Poate fi o milostenie extraordinar de mare.

În Sfânta Scriptură avem multe cazuri de oameni care s-au rugat pentru un semen de-al lor bolnav. Mântuitorul i-a ajutat pe toți, pentru credința, dar mai ales pentru dragostea lor.

Cum să ne rugăm pentru cineva bolnav

La fel și noi, când ne rugăm pentru cineva bolnav, trebuie să avem convingerea că Dumnezeu îl poate tămădui, dacă aceasta îi este de folos.

Noi de multe ori gândim omenește, cu rațiunea noastră limitată și cerem cu orice preț vindecare. Însă o rugăciune mult mai primită la Dumnezeu ar fi aceea în care Îi cerem să se facă voia Lui.

Această cerere arată maturitate duhovnicească, înțelepciune și dragoste de Dumnezeu. Trebuie să avem încredere că Dumnezeu știe mai bine decât noi ceea ce are trebuință fiecare. Poate că unuia îi este mai bine să pătimească încă puțin decât să se însănătoșească imediat.

De aceea, să nu deznădăjduim dacă vedem că cel bolnav pentru care ne rugăm nu se face mai bine. Să avem curajul și smerenia necesară să cerem doar ceea ce ne este de folos, nou și semenilor noștri.

Boala este, pentru unii oameni, o cale spre vindecarea lăuntrică. Boala smerește, dă umilință, aduce pocăință, naște rugăciune și apropiere de Dumnezeu.

Îl face pe om mai răbdător și mai sensibil la durerile celorlalți. Îi dă o înțelegere profundă a vieții sale sau a rostului său pe pământ.

Există multe rugăciune pentru bolnavi pe care le putem citi. Există inclusiv rugăciuni către sfinți vindecători de boli sau doctori fără de arginți care au făcut multe minuni cu cei bolnavi.

Citește și: Sfinți vindecători de boli – cărui sfânt să ne rugăm pentru fiecare boală în parte

Alegeți o rugăciune care vă merge la inimă, și pe care o puteți înțelege. Nu uitați, ca la sfârșitul ei, să Îi cereți lui Dumnezeu să se facă voia Lui.

Rugăciune pentru un bolnav

Dumnezeule Atotputernice, Cela ce cu mila Ta pe toate le zidești spre mântuirea neamului omenesc, cercetează-l pe robul Tău (numele), care cheamă numele lui Hristos.

Vindecă-l de toată boala trupească și slobozește-l de păcat și de ispitirile păcătoase, de orice necazuri, și îndepărtează de la robul Tău toată asuprirea vrăjmășească.

Ridică-l pe el din patul păcatului și îl așază în Sfânta Ta Biserică sănătos cu trupul și cu sufletul, ca să slăvească împreună cu toți oamenii, prin fapte bune, numele lui Hristos. Că Ție slavă înălțăm, împreună și Celui fără de început al Tău Fiu și Sfântului Duh, acum și în vecii vecilor. Amin”.

Citește și: Rugăciune pentru cei bolnavi și suferinzi

Sursă: Elefant, Carte de rugaciuni pentru bolnavi, Editura Sophia: https://www.elefant.ro/carte-de-rugaciuni-pentru-bolnavi_fce83673-ad7b-4528-9609-616599994b1d?_sgm_campaign=scn_7dc865ee96000&_sgm_source=fce83673-ad7b-4528-9609-616599994b1d&_sgm_action=click

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.