Rugăciunea soției pentru soțul bolnav

Mult poate rugăciunea Maicii spre îmblânzirea Stăpânului – se spune în Ceasul al șaselea. În același chip putem spune că mult poate și rugăciunea soției pentru soțul bolnav sau pentru copilul bolnav.

La fel de mult poate rugăciunea oricui se roagă cu durere în inimă pentru semenii săi. Cu atât mai mult vor primi răspuns femeile cele credincioase care cer sprijinul Preasfintei Născătoare de Dumnezeu atunci când au încercări în familie.

Rugaciune pentru sotul bolnav

Rugaciune pentru sotul bolnav: Jcomp – www.freepik.com

Către cine să alergăm mai cu nădejde în nevoi și în necazuri? Cui să-i cerem mai cu ardoare ajutorul decât Maicii Domnului?

Ea ne poate aduce alinare în cele mai cumplite întâmplări și o face „așa cum numai o maică își poate mângâia, alina, întări și ocroti copilașii”.

Citește și: Mare putere are rugăciunea soției asupra soțului – o minune povestită de Părintele Cleopa

Da, pe Maica Domnului trebuie să o rugăm ca pe propria noastră mamă, și chiar ca pe ceva și mai mult. Căci ea stă cel mai aroape de Mântuitorul Hristos în ceruri, ca una care L-a născut cu trup pe Însuși Fiul lui Dumnezeu. De aceea se spune că cererile ei nu pot fi trecute cu vederea.

Atât de mare este puterea de mijlocire a Maicii Domnului, că poate îmblânzi mânia lui Dumnezeu „cea pornită cu dreptate asupra noastră”.

„Să ne rugăm mereu Maicii Domnului, pentru că ea este permanent lângă tronul Fiului său și Mântuitorului nostru, ajutându-ne cu rugăciunile ei”.

În toată vremea și în tot locul să ne ridicăm gândul spre Maica Domnului, aducându-i ei laudă, mulțumire și rugăciuni pentru toate.

Nimic nu poate să mângâie mai mult sufletul soției întristate de boala bărbatului ei ca rugăciunea. În convorbirea cu Dumnezeu, cu Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, cu sfinții, ea află alinare și se umple de pace și de nădejde. Simte atunci, și este pe deplin încredințată că orice hotărăște Dumnezeu, este spre folosul ei și al familiei ei.

Dacă ne-am pune mai mult încrederea în Dumnezeu și ne-am supune voii Lui ca niște fii ascultători și smeriți, nu ne-ar mai tulbura nici un necaz, nici o nenorocire. Ci pe toate le-am primi cu convingerea că Dumnezeu știe mai bine decât noi ce avem nevoie.

Rugăciunea soției pentru soțul bolnav

Către tine alerg, o milostivă Fecioară, în necazul și durerea mea! Auzi plângerea mea, ceea ce ești binecuvântată între femei și care ai avut parte de multe încercări pe pământ.

Amintește-ți de ceasul când iubitul tău logodnic, Dreptul Iosif, pe care ți l-a dat Dumnezeu ca ocrotitor, a părăsit lumea aceasta. Pentru această legătură sfântă, dă-i sănătate soțului meu, pe care Dumnezeu mi l-a dat.

O, să ajungă rugăciunile mele până la inima ta! Amintește-ți că tu ești Maica milostivirii și cea în care mi-am pus nădejdea. Cu adevărat sunt păcătoasă și nu sunt vrednică de mila ta, dar tu ești adăpostul păcătoșilor, tu ești mijlocitoarea noastră, iar bunătatea și puterea ta le laudă tot pământul.

Pentru aceasta, cu lacrimi mă rog ție: auzi-mă și du rugăciunea mea în fața Tronului Fiului tău, ca să se lungească zilele vieții soțului meu și să nu mă lase fără de mângâiere, fără de sfat și fără de ajutor în acestă viață. Să îndepărteze toată boala și să-i dea sănătate, pentru care te rog cu inima zdrobită.

O, mult-milostivă Fecioară, nu nesocoti rugăciunea mea în ziua necazului meu, ci mă învrednicește de milă, ca să te slăvesc cu mulțumire în toate zilele vieții mele. Amin”.

Citește și: Rugăciunea soției care are necazuri cu soțul ei

Binliografie:

1. Ștefania Coșuleanu, Paraclise ale Maicii Domnului și istoricul lor, Ziarul Lumina: https://ziarullumina.ro/interviu/paraclise-ale-maicii-domnului-si-istoricul-lor-136097.html
2. Sorin Ionițe, Să o numim Măicuță! – Episcopul Macarie despre raportarea creștinilor la Maica Domnului, Basilica.ro: https://basilica.ro/sa-o-numim-maicuta-episcopul-macarie-despre-raportarea-crestinilor-la-maica-domnului/
3. Rugăciunea soției pentru soțul bolnav, Carte de rugăciuni pentru familie, Editura Sophia, București, 2017, pp. 42-44

Citeşte mai multe despre:

Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.