Rugăciune pentru spor la învățătură

Așa cum spune în primele rânduri ale acestei rugăciuni, pentru a putea învăța avem nevoie de luminarea minții. Dar mai ales de voință puternică.

Iar aceste lucruri nu le putem obține decât prin rugăciune. Trebuie să cerem de la Dumnezeu întărirea voinței, dar și ajutorul Lui nevăzut, astfel încât strădania noastră să fie completată de sprijinul Său.

Rugaciune pentru spor la invatat

Un sfânt pe care copiii, tinerii și adulții îl pot chema în rugăciune atunci când au de dat un examen în viața lor, este Sfântul Efrem cel Nou. Cunoscut ca un grabnic ajutător, Sfântul Efrem intervine în orice fel de problemă.

Singura condiție este ca tu să faci tot ce ține de tine și să ai credință atunci când te rogi. Iar Sfântul Efrem îți dă această încredere și siguranță că lucrurile se vor rezolva cu bine.

El nu te ajută numai în problema pe care o ai, ci îți deschide oportunități neașteptate, chiar lucruri pe care nu le-ai cerut, sau la care nici măcar nu te-ai gândit.

Oamenii îl cheamă des în ajutor pentru a-și găsi un serviciu, pentru a cumpăra o locuință, pentru a se vindeca de o anumită boală, pentru a renunța la fumat sau la un alt viciu, pentru zămislirea de prunci și multe alte lucruri. 

În ultimii ani au apărut numeroase cărți cu mărturii despre minunile Sfântului Efrem cel Nou. Ele nu fac decât să sporească și mai mult nădejdea că nu suntem singuri și că Dumnezeu ne ajută prin sfinții Săi. 

Rugăciune pentru a putea învăța

Preblândule Părinte Efrem, venim acum la tine nădăjduind în grabnica ta milostivire, fiind încredințați că nu ne vei trece cu vederea și ne vei ieși în întâmpinare spre a ne lumina mintea și a ne întări voința.

Tu ai trecut din lumea aceasta pământească acum cinci veacuri, dar, fiind pururea viu în Dumnezeu, nu încetezi să ne veghezi și neîncetat ne porți de grijă.

Știm că prin puterea și darul Preasfântului Duh, cunoștința ta e îndumnezeită, și nimic din cele omenești și pământești nu-ți este străin sau necunoscut, ci pe toate le scrutezi cu ochiul tău străvăzător.

De aceea te rugăm, ajută-ne să pătrundem și să pricepem toate cunoștințele care ne sunt de trebuință în viață, ca dobândind spor și hărnicie, și trecând cu bine peste examenele și încercările ce ne stau înainte, să le săvârșim pe toate spre împlinire și pace lăuntrică.

Încă luminează-ne cu strălucirea dumnezeiască a Evangheliei, ca îmbrățișând sufletul nostru raza sfintelor cuvinte ale Fiului lui Dumnezeu, să se făurească și în noi înșine înnoirea duhului și a vieții prin care să ne învrednicim a gusta din bucuria sălășluirii în inima omului a Preasfintei și de viață făcătoarei Treimi, Tatăl, Fiul și Sfântul Duh. Amin”.

Citește mai multe rugăciuni către Sfântul Efrem AICI

Sursă: Rugăciune pentru a putea învăța, Carte de Rugăciuni către Sfântul Efrem cel Nou, Editura Sophia, București, 2019, pp. 125-126

Citeşte mai multe despre:

Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.