Soții vor mai curând dreptate în familie decât fericire

Pentru a te bucuria de o căsnicie reușită trebuie să depui foarte mult efort. Căsătoria cu persoana iubită nu îți asigură fericirea decât în primii ani, în care dragostea este oarbă și nu vede acele mici cusururi care mai târziu ajung să o supere enorm.

Pentru a avea o căsnicie fericită, trebuie să vezi care sunt problemele tale și partea ta de vină.

Sotii vor sa aiba dreptate in familie decat fericire

Oamenii însă nu înțeleg acest lucru, și pretind mereu de la celălalt mai mult decât de la propria persoană. Îi cer mereu partenerului să se schimbe, dar ei înșiși nu fac nimic pentru a deveni mai buni.

Citește și: Este foarte greu ca doi egoiști să se înțeleagă în căsnicie

Părintele Constantin Coma a observat, în îndelungata sa exeperință ca duhovnic, că soții din ziua de astăzi caută mai mult dreptatea în familie decât fericirea.

Acesta este un mare adevăr, pe care nu mulți îl conștientizează sau îl recunosc.

Trebuie să îți dorești cu adevărat să fii fericit în căsnicie ca să fii realmente fericit. La început, toți vor acest lucru, însă după câțiva ani împreună, încep să piardă acest scop din vedere.

„După ce s-au confruntat cu concretețea însoțirii, sunt mai curând prinși de dorința obsesivă de a avea dreptate în disputa cu celălalt, de a se îndreptăți”.

Astfel, ei devin „fericiți” și „împliniți” doar atunci când reușesc să câștige disputa, când se face voia lor, când partenerul renunță la dreptatea sa.

Citește și: Poți să păzești dragostea în căsnicie?

Or, căsnicia înseamnă tocmai opusul: să te jertfești de dragul celuilalt, să fii dispus să oferi totul, inclusiv să renunți la propriul egoism. Căsnicia înseamnă sacrificiu de sine, care are ca încununare mântuirea.

Căsnicia este, spune Părintele Coma, răspunsul la provocarea de a iubi pe celălalt.

„Marea provocare este nu să-l ai pe celălalt, ci să i te dai! Dacă această logică este inversată, se anulează orice șansă de împlinire în căsnicie, și aceasta devine un chin zadarnic”.

Dragostea nu vine de la sine, așa cum credem cei mai mulți dintre noi. Ea trebuie cultivată, îngrijită, lucrată, protejată, înmulțită.

Citește și: Cum se poate reînnoi dragostea într-o căsnicie

Mai rău, mulți o confundă cu atracția trupească și o coboară la nivelul instinctelor. De aceea iubesc orbește, inconștient, iresponsabil.

„Pentru a iubi este nevoie de maximă trezvie sufletească, duhovnicească, de simțire curată”.

Sursă: Altarul Credinței, Pentru a avea o căsnicie fericită: http://altarulcredintei.md/pentru-a-avea-o-casnicie-fericita/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.