Cum se poate reînnoi dragostea într-o căsnicie

Căsnicia este un drum lung, la care se angajează mirii, mai mult sau mai puțin conștient. Totul este atât de frumos și palpitant la început, încât nimic nu pare să strice relația lor.

Cu toate acestea, există riscul ca după ce trec anii, dragostea dintre soți să se diminueze. La un moment dat, bărbaților li se pare că femeia cu care s-au căsătorit nu mai este la fel de frumoasă, la fel de bună, la fel de drăgăstoasă.

Reinnoirea dragostei in casnicie

Bărbații care pretind că soția lor nu mai este așa cum era la început, trebuie să știe că ei au partea lor de vină.

Soțul care începe să bea, să lipsească de acasă sau să se angajeze în alte activități, produce o rană în sufletul soției, iar ea va deveni cu siguranță mai retrasă.

Citește și: Rugăciune pentru căsnicie și ocrotirea familiei

După mulți ani de conviețuire, unii soți ajung să se înstrăineze unul de altul. O soluție foarte eficientă la această problemă o propune un profesor de teologie din Moscova.

„Să zicem că soții sunt căsătoriți de doisprezece ani și sunt sătui până în gât unul de celălalt – dar uite că soția face la un moment dat curat în apartament, șterge praful, rearanjează cărțile.

Pe neașteptate, găsește pe un raft o carte din care cade un bilet de la spectacolul unde cu doisprezece ani în urmă s-a cunoscut cu cel ce avea să-i devină soț”.

Această aducere aminte este foarte folositoare, deoarece trezește sentimente îngropate, uitate, ignorate, acoperite de praful timpului și a rutinei zilnice.

„Ea își amintește cum se iubeau, cât de bine le era împreună, și amintirile acestea o ajută să depășească înstrăinarea de acum față de soț”.

Soții au nevoie întotdeauna de o redescoperire reciprocă. Pentru deși petrec atâția ani împreună, nu pot ajunge la o cunoaștere deplină a celuilalt. Fiecare persoană are propriile sale taine și un infinit de posibilități. Ele trebuie doar stimulate mereu, prin activități noi, prin discuții noi, prin provocări noi.

Citește și: Ovidiu Bojor – sfaturi despre DRAGOSTE și o CĂSNICIE reușită

Căsnicia nu închide viața soților într-un glob care la un moment dat se sparge, ci ea trebuie să deschidă noi și noi orizonturi.

„Adesea auzim de la soți „cu stagiu îndelungat”: „Nu ne mai iubim”. Dar înainte se iubeau! Dacă ai îndrăgit o dată, poți să-l iubești pe om toată viața”.

Nu partenerul este de vină pentru că tu nu-l mai iubești, ci lipsa ta de atenție și de dragoste. Este nevoie de multă înțelepciune în gestionarea unei relații de cuplu. Soții nu pot pur și simplu să creadă că între ei nu mai există nimic.

„[…] Cei ce vorbesc așa nu s-au străduit să iubească. Dragostea este o fericire, ea umple viața noastră de sens și de bucurie, însă această fericire o facem doar cu propriile noastre mâini”.

Citește și: Sfaturi Pentru O Căsnicie Bună – Părintele Iosif Vatopedinul

Surse:

1. Dr. Pavel Gumerov, Cum putem păstra dragostea? Doxologia: https://doxologia.ro/familie/casatorie/cum-putem-pastra-dragostea

2. Cristi Bumbenici, Secretul păcii în familie – îndrumări athonite: https://www.youtube.com/watch?v=D9l2ok-rmtg

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.