De ce este bine să-ți sfințești casa sau apartamentul

Atunci când preotul sfințește o casă, o icoană, o mașină sau orice alt obiect de trebuință omului, Duhul Sfânt se pogoară asupra acelui lucru.

Dumnezeu a trimis câte un înger să ocrotească fiecare țară, fiecare ora, fiecare sat. Ia când omul cheamă pe preot să îi sfințească apartamentul sau casa, locuința aceea primește și ea un înger păzitor.

Cat de puternica este rugaciunea de sfintire a casei: Jcomp – www.freepik.com

Casa nu se sfințește doar o dată, ci ori de câte ori dorește proprietarul. De regulă, casa se resfințește după finalizarea unei lucrări de reparații, reamenajare ori renovare.

De asemenea, omul poate chema preotul să facă aghiasmă și slujbă de sfințire atunci când în casă există certuri sau probleme familiale.

Prin rugăciunile preotului se risipesc duhurile cele rele. Locuința va păstra Duhul Sfânt dacă oamenii viețuiesc în ea după rânduiala creștinească, adică în dragoste, înțelegere și cuvioșie.

În cartea „Îndreptar creștin pentru vremurile de azi” se relatează cazul unei femei care avea un soț bețiv. Acesta se înrăise atât de mult încât traiul la un loc devenise insuportabil.

Citește și:

Sfințirea casei – când se face, ce înseamnă, lucruri necesare

Femeia a chemat preotul și acela a făcut slujba de sfințire. Se temea acum ca soțul ei să nu își dea seama de gestul ei. În seara aceea, când el a venit de la serviciu, nu a mai intrat în casă, ci s-a culcat în paie. Nu băuse nimic.

Iar când soția l-a chemat înăuntru, el a zis: „Nu pot, nu am loc acolo”. Deși a insistat să intre, abia a reușit să se târască până pe podea și rămânând acolo a zis: „Aici, pe dușumea, mă simt mai bine”. Femeia s-a mirat de cât de mare este puterea lui Dumnezeu și a rugăciunii de sfințire a casei.

Într-un alt caz, o tânără a chemat preotul să-i sfințească apartamentul după ce a avut o vedenie înfricoșătoare. Părinții ei erau necredincioși, și mama nici măcar nu era botezată. Când a avut loc slujba de sfințire ei erau plecați în concediu.

În momentul în care s-au întors acasă, mama fetei s-a oprit la ușă și a exclamat că nu mai recunoaște apartamentul. Această întâmplare arată că inclusiv cei necredincioși simt când o casă este sfințită, deoarece duhurile rele care locuiesc în ei cunosc puterea lui Dumnezeu. De aceea nici nu pot intra într-o casă sfințită, deoarece harul lui Dumnezeu îi arde.

Cei care spun că locuința lor este bântuită de spirite rele mărturisesc de fapt existența demonilor în casele nesfințite.

Unii oameni, în loc să pună icoane în casă sau să stropească în camere cu agheasmă, aduc animale.

Citește și:

Rugăciune către Sfântul Efrem cel Nou pentru binecuvântarea casei

Părintele Ambrozie Iurasov mărturisea că la o grădiniță pe care a sfințit-o era o cameră la care nu se găsea cheia. Pe urmă a aflat că în acea încăperea aveau loc ședințe de spiritism. Până la urmă camera respectivă a rămas nesfințită.

Sursă: Altarul Credinței, Ce putere are sfințirea apartamentelor: http://altarulcredintei.md/ce-putere-are-sfintirea-apartamentelor/

Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...
Loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.