Rugăciunea celui izbăvit din accidente ori primejdii de moarte

Dacă ni s-ar arăta mulțimea chipurilor prin care Dumnezeu ne apără de accidente și primejdii, rugăciunile noastre ar conține numai cuvinte de mulțumire și recunoștință.

Starea de mulțumire trebuie să ne însoțească permanent, deoarece cu adevărat în fiecare clipă suntem păziți de îngerul păzitor de tot felul de pericole trupești și sufletești.

Rugaciune catre Sfantul Efrem cel Nou

Din păcate, cele mai multe rugăciuni ale noastre sunt centrate pe cereri, solicitări.

Întreaga lume se află sub grija și protecția lui Dumnezeu și noi uităm să facem acest lucru fundamental.

Dumnezeu ne păzește mai atent decât își poate păzi o mamă pruncul abia născut. Dacă am sta să ne gândim câte accidente ar putea avea loc zilnic pe străzi din cauza șoferilor băuți, nedormiți din cauza necazurilor sau grăbiți, cu siguranță am ajunge să dăm mulțumire lui Dumnezeu, căci numai El poate păzi traficul în siguranță.

Citește și:

Rugăciunea celor care se află în procese, către Sfântul Efrem cel Nou

Dumnezeu, Mica Domnului, sfinții și îngerii noștri păzitori, toți intervin în chip nevăzut în viața noastră și își întind brațele pentru a ne acoperi de răutăți. Și totuși, noi nici nu-i vedem, nici nu-i simțim, nici nu conștientizăm ajutorul lor.

Oamenii drepți și sfinți Îl simțeau pe Dumnezeu în tot ce făceau, pentru că se raportau la El tot timpul.

Iar dacă, prin îngăduința lui Dumnezeu ni se întâmplă ceva rău, acea primejdie ne poate ajuta să ne apropiem de Dumnezeu mai sau să Îi căutăm și mai mult prezența.

Rugăciunea celui izbăvit din accidente ori primejdii de moarte

Dumnezeiescule Părinte Efrem, iată că bunătatea și nespusa ta purtare de grijă ne-au ieșit iar și iar în întâmpinare, izbăvindu-ne din primejdiile de moarte.

Dragostea ta ni se face scut în multe împrejurări și necazuri ale vieții, căci cu ochiul tău înainte-văzător vii și ne stai de față încă dinainte de a ne primejdui. Pentru acestea toate, îți mulțumim și te rugăm, nu te depărta de noi în această viață trecătoare, făcându-ne vrednici de apropierea ta cea dumnezeiască.

Învață-ne a împlini sfintele porunci ale Evangheliei, căci prin ele Fiul lui Dumnezeu ne-a deschis calea cea mântuitoare a împărtășirii cu Trupul și Sângele Său, spre sănătate și bucurie și împărtășirea statornică din harul Duhului Sfânt.

Pogoară-te, Sfinte Efrem, micimii noastre sufletești, așa precum tatăl poartă de grijă pruncilor săi, ca învățând măcar câte puțin din dumnezeiasca ta lucrare, să ne hrănim sufletele cu mulțimea minunilor tale.

Sporește-ne credința și fă în așa fel încât ea să nu se piardă, ci să fie lucrătoare până la sfârșitul viețuirii noastre pământești, iar prin împlinirea cuvintelor Mântuitorului Hristos, să creștem spre dobândirea chipului bărbatului desăvârșit.

Seninul cel preacurat al feței tale mângâie și veselește inimile noastre, iar pentru aceasta și noi, mulțumind Domnului că ne-a învrednicit să te dobândim ocrotitor, cu voioșie ne închinăm ție și îți grăim:

Bucură-te, Sfinte Efrem, pavăză izbăvitoare din mulțime de primejdii și nevoi; bucură-te, jar, care aprinzi în viețile noastre flacăra nădejdii și a credinței; bucură-te om dumnezeiesc care întru focul Duhului Sfânt viezi!”

Citește și:

Rugăciune la vreme de mâhnire și deznădejde, către Sfântul Efrem cel Nou

Surse:

1. Rugăciunea celui izbăvit din accidente ori primejdii de moarte, Carte de Rugăciuni către Sfântul Efrem cel Nou, Editura Sophia, București, 2019, pp. 62-62

2. Ortodoxia, Cum ne păzește Dumnezeu cu amândouă mâinile Sale! E uluitor: https://ortodoxia.me/cum-ne-pazeste-dumnezeu-cu-amandoua-mainile-sale-e-uluitor-nu-uita-sa-i-multumesti-mereu-pentru-asta/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]