Viața noastră nu este prestabilită – avem deplină putere de a o schimba

Orice schimbare pe care vrem să o vedem în viața noastră, în jurul nostru, trebuie să înceapă de la noi. 

Nu avem control deplin asupra vieții, pentru că la cârma ei se află Dumnezeu, însă avem toate mijloacele necesare pentru a o îndrepta spre un făgaș mai bun.

Avem deplina putere sa ne schimbam viata

Unii cred în destin și de aceea se complac în situația nefericită în care se află. Însă nu ne putem plânge că viața noastră este rea și greu de trăit, pentru că avem puterea să o schimbăm.

Românul are o vorbă: „așa i-a fost scris”. Cu toate acestea, Dumnezeu ne-a înzestrat cu libertate deplină și de aceea nu trebuie să ne încredem într-o soartă mai dinainte croită. De multe ori, necazurile prin care trecem sunt consecințe ale alegerilor pe care le facem.

Dumnezeu știe de mai înainte ce vom face, cum va fi viața noastră și ce alegeri vom lua. Dar asta nu înseamnă că viața noastră se desfășoară după un plan bătut în cuie. Dimpotrivă, în orice situație dificilă ne-am afla, avem posibilitatea să ieșim din ea prin alegerile noastre.

În orice clipă putem schimba macazul vieții noastre. Câți dintre cei vicioși nu s-au trezit din beția patimilor și s-au întors la 180 de grade?

Această libertate pe care ne-a oferit-o Dumnezeu este cea mai mare dovadă de iubire. Dumnezeu nu ne constrânge nici măcar să Îl iubim sau să împlinim cu de-a sila poruncile Lui. Dimpotrivă, ne lasă pe fiecare să alegem cum să trăim și de cine să ascultăm.

Chiar în momentele cele mai dificile, în care pare că nimic nu se mai poate face pentru a schimba ceva, există totuși o soluție: schimbarea atitudinii și a gândirii noastre.

Avem oricând posibilitatea să ne schimbăm starea de spirit și modul în care privim lucrurile. Înaintea noastră stau frumosul și urâtul, iubirea și ura, binele și răul, viața și moartea. În fiecare secundă noi alegem una din aceste extreme. Ce folos avem dacă alegem mereu starea rea?

„Putem să creăm în noi o stare de seninătate. Putem să devenim niște persoane simpatice, nu plictisitoare. Bucuroase. Care știu să izbucnească în râs din inimă. Care știu să se elibereze de amărăciunea pe care o țineau în ei de multă vreme”.

Așadar, nimeni nu trebuie să se plângă de cât de neplăcută îi este viața. Viața este așa cum ne-o croim, așa cum ne-o trăim, așa cum ne-o aranjăm cu fiecare gând, cu fiecare gest, cu fiecare mișcare.

Nimic nu este prestabilit. Totul este la libera noastră alegere.

Sursă: Altarul Credinței, Nu spun că poți să-ți schimbi viața, însă pe tine însuți, da! http://altarulcredintei.md/nu-spun-ca-poti-sa-ti-schimbi-viata-insa-pe-tine-insuti-da/

Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...
Loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.