Rugăciune pentru tămăduirea de rănile divorțului

Divorțul lasă urme adânci, pe care doar timpul, umplut cu rugăciune, le poate vindeca. Unul din cei mai mari factori de stres din lume este divorțul, sau destrămarea familiei.

Cuplurile actuale se despart mult prea ușor. Uneori este nevoie doar de o simplă discuție contradictorie pentru a se hotărî separarea. Acest lucru arată că familiile din ziua de azi nu mai au nici un reper în ceea ce privește fericirea și scopul căsniciei.

Rugaciune pentru ranile divortului

Fericirea și confortul lăuntric pe care doar sânul familiei ți-l poate aduce sunt tot mai des înlocuite de dorința de a face bani și carieră, sau de a căuta mereu altceva.

Lipsa de comunicare este o altă problemă majoră întâlnită la cuplurile tinere care se despart.

Studiile pe americani au arătat că bărbații petrec doar 24 de minute cu soția, iar cu copii 3,5 minute pe săptămână. În schimb, televizorul îl acaparează 38 de ore pe săptămână.

Părintele Ioan Teșu spune că odinioară, divorțul era considerat o rușine. Cei care se separau erau stigmatizați de cei din jur și simțeau că au eșuat undeva și pentru aceasta se simțeau vinovați.

Dacă mai demult „soții știau să se îngăduie reciproc, spre liniștea și pacea întregii familii, și în mod deosebit a copiilor”, astăzi divorțul este invocat de multe ori fără un motiv serios.

Rugăciune pentru tămăduirea de rănile divorțului

Prea-bunule Părinte Efrem, cu sufletul mâhnit vin înaintea ta, rugându-te să iei aminte și la durerea și rănile mele sufletești. Știu că tu nu disprețuiești pe nimeni, ci ești cu luare aminte la toată durerea omenească, suspinând cu cei ce suspină, plângând cu cel ce plânge și bucurându-te de bucuria celui care se bucură.

Dragostea și smerenia ta sunt atât de mari și cuprinzătoare, încât pe toate ale noastre le socotești ca pe ale tale, arătându-ne prețuire prin slujirea dumnezeiască și prietenească ce o săvârșești neîncetat.

Blândețea și delicatețea ce izvorăsc dintru tine, pot tămădui cele mai încercate și obidite suflete, căci puterea de viață și înnoirea ce o reverși în lume își are obârșie în Învierea din morți a Domnului Hristos.

Ridică din moartea mâhnirii, Preacuvioase, sufletul meu frânt, și mijlocește-mi iertare de la Dumnezeu pentru toate cele pe care le-am greșit cu gândul, cu cuvântul și cu fapta. Ajută-mi să pot să iert tot ceea ce acum socotesc că nu poate fi iertat din pricina suferințelor lăuntrice.

Rânduiește-mi răstimp de liniștire și tămăduire sufletească, ca limpezindu-mi-se simțirile și cugetele, să pot merge mai departe și să le împlinesc pe toate cele de trebuință pentru bunul mers al vieții de zi cu zi.

Deopotrivă luminează-ne pe noi, cei ce am greșit, cu raza cea de Dus a Împărăției, ca în întunericul acestei lumi, să găsim calea care ne va duce către sălășluirea în casa Părintelui ceresc.

Ajută-ne ca toate câte se mai cuvine să le săvârșim pe acest pământ, să le lucrăm cu pace și cu credință în Dumnezeu, prin împlinirea cuvintelor evangheliei și apropiere statornică de Sfintele Taine.

Și fie ca, pe tine avându-te prieten și ocrotitor, să dobândim înțelepciunea cea adevărată, prin care omul își regăsește făgașul firesc și voiește a-și uni sufletul cu Dumnezeu, învățând dintru această unire să-l cinstească după cuviință și pe aproapele său.

Îți mulțumesc, Sfinte Efrem, pentru bunătatea și sprijinul tău necondiționate, căci cele pe care le-ai săvârșit și le săvârșești tainic pentru mine sunt în întregime dragoste dumnezeiască și dar al vieții și bucuriei.

Mulțumim Preasfintei Treimi că te-a dăruit vremurilor noastre, spre a ne descoperi prin tine dragostea cea blândă și plină de pace întru care Tatăl, Fiul și Sfântul Duh țin lumea în ființă și în viață. Amin”.

Surse:

1. Pr. Prof. Univ. Dr. Ioan C. Teșu, Divorțul – rană a familiei contemporane, Doxologia: https://doxologia.ro/divortul-rana-familiei-contemporane

2. Rugăciune pentru tămăduirea de rănile divorțului, Carte de Rugăciuni către Sfântul Efrem cel Nou, Editura Sophia, București, 2019, pp. 162-164

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.