Rugăciune pentru naștere ușoară

Există perioade din viața noastră când simțim o nevoie mai acută de a ne ruga. Una din ele este perioada sarcinii, când femeile devin extrem de sensibile, afectuoase, protectoare și grijulii.

Au o deschidere mai mare spre rugăciune, spre introspecție și reculegere. Ele găsesc în rugăciune acea liniște și acel echilibru de care au nevoie pentru a finaliza cu bine.

Rugaciune pentru nastere usoara

Mama are puterea de a transmite pruncului din pântecele ei tot ceea ce ea gândește, face, simte, dorește. De aceea perioada de graviditate trebuie să fie cât mai curată și pozitivă.

Multe femei însărcinate își îndreaptă gândurile și inima spre Maica Domnului, dar sunt și anumiți sfinți care arătat în mod deosebit mijlocitori ai femeilor care nu pot avea prunci și le-au ajutat să zămislească, sau sfinți ocrotitori ai copiilor și ai familiilor, precum Sfinții Ioachim și Ana, Sfântul Stelian Paflagonul sau Sfântul Efrem cel Nou.

Citește și Rugăciunea Femeii însărcinate pentru copiliul ei

Rugăciunea din timpul sarcinii nu trebuie să urmărească doar o naștere ușoară, ci mai cu seamă ocrotirea copilului și călăuzirea lui de către Dumnezeu în căile mântuirii.

Nici o rugăciune nu este mai puternică decât rugăciunea mamei, de aceea ea trebuie să se roage permanent pentru copiii ei, încă de când ei se află în pântece, transmițându-le astfel tot ce este mai sfânt, mai curat și mai frumos.

Rugăciune a femeilor însărcinate pentru naștere ușoară

Mult milostive și prea blândule Părinte Efrem, fii nouă purtător de grijă și grabnic povățuitor, căci însuți ai fost purtat în pântece de mama ta, care la vremea bine-rânduită ție de Dumnezeu te-a adus pe lume.

La praznicul Înălțării Sfintei Cruci te-ai născut în lume dintru dureri de maică și tot întru această zi ți-ai început mucenicia, prin sângiurile tale născându-te pentru Împărăți Cerurilor.

De aceea, Preacuvioase Părinte, te rugăm, ajută-ne să aducem și noi în lume rodul dragostei noastre și să ne învrednicim a ne crește copiii în credință și în dragoste. Dăruiește-ne și nouă un strop din bucuria cea veșnică pe care o are mama ta, ca veselindu-ne dimpreună cu dânsa, să râvnim și noi a ne face maici ale pruncilor care cresc pentru slava lui Dumnezeu.

Fii de-a pururi cu noi, în toate zilele vieții noastre, ca întru lumina feței tale să sporim întru toate cele care ne sunt spre mântuirea sufletelor și a trupurilor noastre.

Pogoară zâmbetul și pacea ta asupra copiilor și a familiilor noastre, ca prin împărtășirea cu Trupul și Sângele Domnului, să primim și noi din înțelepciunea cea fără de seamăn a Crucii și fă să se preamărească și întru noi puterea, slava și lucrarea Tatălui și a Fiului și a Sfântului Duh. Amin”.

Citește și RUGĂCIUNEA părinților pentru PRUNCUL aflat în pântece

Sursă: Rugăciune a femeilor însărcinate pentru naștere ușoară, Carte de Rugăciuni către Sfântul Efrem cel Nou, Editura Sophia, București, 2019, pp. 97-99

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.