Cel care face voia lui Dumnezeu e mulțumit și în necazuri

Dacă vrei să ai mereu o stare de bine, trebuie să viețuiești în smerenie și ascultare de Dumnezeu. Modelul nostru în viață nu sunt semenii noștri, fiindcă ei de multe ori greșesc și nu trebuie să ne luăm după dânșii.

Modelul nostru trebuie să fie Mântuitorul Iisus Hristos. El este Calea, Adevărul și însăși Viața noastră.

Smerenia ne aduce multumire chiar si in necazuri

Hristos ne îndeamnă să învățăm de la El. Și ce anume să învățăm? Blândețea, smerenia, iubirea de aproapele, iubirea de Dumnezeu. Cel care împlinește poruncile lui Dumnezeu are întotdeauna pace în suflet.

Pentru că liniștea, bucuria și toate celelalte bunătăți care îi plac sufletului nu se găsesc în exteriorul nostru. Pe acestea le primim în dar de la Dumnezeu atunci când facem voia Lui.

Sfântul Siluan Athonitul spune că dacă cineva încă suferă dintr-un motiv oarecare, aceasta este pentru că nu s-a supus deplin voii lui Dumnezeu.

„Întotdeauna trebuie să cerem de la Domnul pacea sufletului ca să împlinim mai ușor poruncile Domnului; fiindcă Domnul iubește pe cei ce se străduiesc să împlinească voia Lui și astfel ei află mare odihnă în Dumnezeu”.

Nu este ușor să ne supunem proniei lui Dumnezeu din cauză că vrem ca toate să se facă după voia noastre. Un suflet care vrea tot timpul altceva decât este, va fi permanent tulburat, neliniștit. Nemulțumit.

„Cel ce împlinește voia lui Dumnezeu e mulțumit de toate, chiar dacă e sărac, bolnav sau se chinuie, pentru că îl veselește harul Domnului. Dar cel nemulțumit de soarta lui, care murmură pentru boala lui sau pentru cel ce l-a supărat pe el, acela e bine să știe că în el se află un duh de mândrie care a luat de la el mulțumirea față de Dumnezeu”.

Așa trebuie să ne verificăm pe noi înșine în fiecare clipă, să vedem dacă avem mândrie sau smerenie, dacă suntem ascultători de Dumnezeu sau lucrăm împotriva poruncilor Lui.

Dacă vedem că ceva ne supără sau avem o nemulțumire, înseamnă că trebuie să ne smerim cugetul și să acceptăm situația cu încrederea că Dumnezeu le rânduiește pe toate spre folosul nostru.

„Sufletul care are smerenie își aduce aminte întotdeauna de Dumnezeu și gândește așa: „Dumnezeu m-a făcut, a pătimit pentru Mine, îmi iartă păcatele și mă mângâie, mă hrănește și poartă grijă de mine. De ce să-mi fac atunci griji sau de ce să mă tem, chiar dacă m-ar amenința moartea?”

Fiindcă nu avem conștiința prezenței lui Dumnezeu în viața noastră, obișnuim să ne face griji peste măsură, să ne stresăm, să ne tulburăm la vreme de necaz, ca și cum am fi fost lăsați singuri pe pământ, fără nici un ajutor divin. Îl avem pe sfântul înger păzitor, pe Maica Domnului și pe sfinți, care mijlocesc pentru cei care îi cheamă în ajutor.

Dumnezeu Însuși a zis să Îl chemăm în ziua necazul și ne va izbăvi, ca numele Lui să se preamărească întru noi”.

Sursă: Altarul Credinței, Cel ce împlineşte voia lui Dumnezeu e mulţumit de toate: http://altarulcredintei.md/cel-ce-implineste-voia-lui-dumnezeu-e-multumit-de-toate-2/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.