Rugăciunea de Marţi – Apă Curată Pentru Suflet

Sufletul este nemuritor, deşi el trăieşte ca şi cum ar avea viaţa unei musculiţe de o zi. Suflarea care trece prin el şi-l animă este rugăciunea, vorbirea cu Dumnezeu şi alimentarea cu energie vitală.

Sufletul învie de fiecare dată când îi permitem să comunice cu Dumnezeu, şi moare ori de câte ori această legătură cu cerul este retezată. Rugăciunea este podul pe care sufletul aleargă liber spre veşnicie.

74292027_1305270333_1212649057805127l

Întocmai cum plămânii au nevoie de aer în fiecare secundă, la fel şi spiritul are nevoie de rugăciune în fiecare clipă. Rugăciunea de zi cu zi trebuie adusă la ruga de fiecare clipă, când respiraţia se uneşte cu numele cel sfânt al lui Iisus, şi pătrunde în rărunchi, în oase şi adânc în inimă.

Când deschidem ochii dimineaţa, primul lucru pe care trebuie să-l facem este să mulţumim Domnului că a mai luminat o zi pentru noi. 

Rugăciunea de marţi este rostită ca o aducere aminte de Dumnezeu a unui suflet care îşi simte micimea şi neputinţa de a-şi întinde aripile fără o adiere prielnică. Adierea Duhului Sfânt este cea care îi oferă sufletului şi minţii un suport pentru creştere şi rodire.

Rugăciunea de marţi este îndreptată în mod special către Sfântul Ioan, Înaintemergătorul şi Botezătorul Domnului, cel care stă de-a stânga scaunului de judecată al Mântuitorului Hristos, şi care se roagă neîncetat, arzător pentru noi toţi.
Această rugăciune este ca o reînnoire a Sfântului Botez în fiinţa noastră, şi o reactivare a tuturor darurilor sădite la săvârşirea acestei taine minunate pe vremea când eram prunci.

Rugăciunea de marţi închinată Sfântului Ioan Botezătorul este un prilej de adâncire a pocăinţei şi de curăţare a sufletului de toate neghinele care au crescut în el de la naştere până la această vârstă la care am ajuns. Sfântul Ioan Botezătorul este un mijlocitor puternic în necazuri, boală şi încercare. Este învăţătroul pocăinţei şi cel care ne arată plecarea inimii înaintea lui Dumnezeu.

Rugăciunea de Marţi

Doamne, Dumnezeul meu, osandit stau inaintea fetei Tale celei sfinte, si-mi marturisesc nevrednicia, neputinta si saracia mea cea mare. Pentru aceasta ma rog Tie:

O, izvor dulce şi noianul îndurării, deschide stavilele cerului şi plouă asupra mea bunatăţile îndurarii Tale, pentru ca sa pot scoate lacrimi, să plang, să spăl şi să curăţesc sufletul meu de întinaciunea păcatelor, cu căinţă tare şi adevarată. Şi ca să-mi dai acest dar, Stăpane, pun mijlocitor pe Înaintemergătorul Ioan, către care zic:

O, învăţătorule al pocăinţei şi mărite Proorocule, care eşti mai mare decât toţi proorocii, precum Însuşi Fiul lui Dumnezeu te-a numit în Sfanta Evanghelie, tu care ai arătat poporului pe Stăpânul Hristos, tu care L-ai botezat în Iordan şi ai vazut cerurile deschizându-se, tu care ai auzit glasul Părintelui ceresc şi ai văzut pe Duhul Sfânt ca un porumbel pogorându-se peste El. Rogu-te, ajută-mi cu mijlocirea ta, tu care stai în cer înaintea Judecatorului veşnic, şi fă-L sa se îndure de mine, căci ai multă îndrăzneală la iubirea Lui.

Întinde mâna aceea cu care L-ai botezat şi strică toate cugetele mele cele rele, şi mă întăreşte să-mi petrec viaţa pe calea cea bună a lui Dumnezeu. O, Proorocule, luminează-mi mintea cu poruncile Domnului, ca să le ţin minte şi să le păzesc până la sfârşitul vieţii mele.

Şi să stai langa mine în ora morţii mele, să mă duci pocăit ânaintea Stăpânului meu, Dumnezeu. Roagă-te încă şi pentru toata lumea, ca Dumnezeu să dea ajutor creştinilor, şi celor vii şi celor adormiţi, să-i odihnească în necazurile cele multe, să le dea toate cele de trebuinţă şi să-i învrednicească Împărăţiei Sale. Amin.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.