Rugăciune pentru împăcarea între soți, către Sfântul Efrem cel Nou

Oamenii aleargă în număr tot mai mare spre Sfântul Efrem, cerându-i grabnicul ajutor pe care l-a arătat de atâtea ori celor care l-au strigat cu toată inima.

Rugăciunile către Sfântul Efrem s-au înmulțit foarte mult, la fel de mult ca problemele prin care trec creștinii de azi. Astfel au fost alcătuite o serie de rugăciuni speciale, care să poată răspunde la diferite necazuri, să vindece diferite boli, să tămăduiască frici, spaime și felurite neputințe, să aducă pace între cei învrăjbiți, să împace pe cei dezbinați, să dăruiască rod celor sterpi.

Rugaciune pentru impacarea sotilor

Toți cei care se roagă cu credință se folosesc de ajutorul sfinților. Cine poate spune că nu a primit nimic în urma rugăciunilor sale către Sfântul Efrem?

Acest dumnezeiesc părinte și mare mucenic al Domnului Hristos nu aduce numai rezolvarea cererii principale, ci dă, prin harul lui Dumnezeu, mângâiere și tămăduire sufletească, mijlocind chiar și pentru cele materiale, trebuincioase în viața de zi cu zi.

Cei care i se roagă lui primesc uneori daruri îndoite sau împlinirea altor lucruri de trebuință pe care nici măcar nu le-au menționat în rugăciune sau nu s-au gândit să i le ceară Sfântului.

Iar dacă cererea principală nu se împlinește, rugătorul nu pleacă cu mâna goală de la Sfântul Efrem. El va primi negreșit un răspuns de folos pentru starea lui, pentru viața și viitorul lui. De aceea, cel care se roagă nu are nimic de pierdut, dimpotrivă. Rugăciunea nu se întoarce niciodată fără răspuns, ci cu multă milă și ajutor de la Dumnezeu și de la sfinții Săi.  

Rugăciunile către Sfântul Efrem sunt atât de autentice și pline de învățături și de har, încât întotdeauna te fac să meditezi la viața ta, să descoperi greșeli proprii, să te apropii mai mult de Dumnezeu, să ceri ceva și pentru suflet, nu numai pentru trup.

Rugăciune pentru împăcarea între soți

Întunericul dezbinării și semințele cele otrăvitoare ale nemulțumirii și înverșunării ne-au cuprins, Preacuvioase Mucenice Efrem, amărând viața noastre și îngreunându-ne zilele.

Miluiește-ne și pe noi cu razele strălucirii tale, pa pătrunzându-se inimile și viețile noastre cu lumina Adevărului, să cunoaștem cele pe care le-am greșit, iar cu ajutorul harului lui Dumnezeu să fie îndreptată și tămăduită toată vătămarea pe care am săvârșit-o.

Învață-ne a pricepe cu adevărat trebuințele și dorințele celuilalt, și împlinindu-le întru cuviință și respect reciproc, să găsim cale de înțelegere bună și de îngăduință între noi, ca astfel să nu înmulțim rănile și vătămările lăuntrice, ci ele să înceapă a se vindeca.

Ajută-ne să ne iertăm unul pe celălalt, ca urmând cuvintelor Evangheliei, să se retemeluiască și între noi viață nouă și binecuvântată, în care omul îl cinstește pe cel de aproape al său deopotrivă ca pe sine.

Și fie ca soarele zâmbetului tău să însenineze toate zilele noastre, alungând toți norii vrăjmășiei, ai mâhnirii și ai pomenirii răului, săvârșindu-se acestea spre a ne întări în credința și în nădejdea noastră în Tatăl, Fiul și Sfântul Duh. Amin”.

Citește și RUGĂCIUNE către Sfântul Efrem cel Nou pentru regăsirea lăuntrică

Sursă: Carte de Rugăciuni către Sfântul Efrem cel Nou, Rugăciune pentru împăcarea între soți, Editura Sophia, București, 2019, pp. 160-161

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.