De la Dumnezeu totul este milă: fie boală, sărăcie, nevoie

Tot ce se întâmplă în viața noastră este dăruit sau îngăduit de Dumnezeu, nu fără rost, ci un scop mai presus de înțelegerea noastră rațională: mântuirea sufletului și dobândirea vieții celei veșnice.

Peste tot putem vedea mâna lui Dumnezeu și pronia Lui cea minunată. Cu atât mai mult putem descifra intervențiile Lui tainice în viața noastră.

Tot ce vine de la Dumnezeu este mila

Orice lucru, bun sau rău, care se petrece cu noi, trebuie văzut cu ochii credinței și înțeles prin prisma credinței.

Sfântul Teofan Zăvorâtul spunea că atunci când cineva este bolnav, cei de aproape trebuie să ceară ajutorul medicului, însă primul lucru pe care trebuie să-l facă este să se roage și să ceară ajutorul lui Dumnezeu și a sfinților Lui. Pentru că nici un doctor, fără luminare de la Dumnezeu, nu poate prescrie doctoria potrivită, nu poate opera sau trata pe bolnavi fără priceperea care i se dă lui de sus.

Iar când ne rugăm pentru ceva, să ne rugăm să fie după voia lui Dumnezeu, nu după voia noastră.

„Pentru că nu știți unde este ascuns ajutorul lui Dumnezeu pentru bolnavă. Poate că Dumnezeu a hotărât ca ea să fie în starea asta pentru că lucrul acesta îi aduce mântuire – și va rămâne așa toată viața, ca să se mântuiască.

Sau poate că Domnul a trimis boala pentru o vreme, ca să pună la încercare credința ei și a părinților ei. Numai Dumnezeu știe toate acestea”.

Boala, sărăcia, necazurile, lipsurile, nu sunt un lucru de rușine. Ele nu arată părăsirea omului de către Dumnezeu, dimpotrivă. Totul este un semn de milă dumnezeiască, spune Sfântul Teofan Zăvorâtul, inclusiv boala.

„De la Dumnezeu, totul este milă: fie boală, fie sărăcie, fie nevoie”.

Cel bolnav, care poate să se roage, să nu ceară cu tot dinadinsul însănătoșire, ci să spună:

„Doamne, facă-se voia Ta! Slavă Ție, Doamne! Dacă este plăcut înaintea Ta, Doamne, izbăvește-mă, iar dacă nu este plăcut înaintea Ta, facă-se voia Ta. Cred că și boala aceasta este bună, la fel ca sănătatea. Îți mulțumesc, Milostivule Ziditior!”

Iată cum trebuie să abordăm necazurile și încercările, cu multă smerenie și supunere față de voia lui Dumnezeu, oricare ar fi ea.

Unele boli sau necazuri nu trec așa de ușor, sau nu dispar niciodată, pentru că Dumnezeu vede că pentru mântuire ele sunt mai de trebuință decât sănătatea sau bunăstarea.

Sursă: Altarul Credinței, Nu știți unde este ascuns ajutorul lui Dumnezeu: http://altarulcredintei.md/nu-stiti-unde-este-ascuns-ajutorul-lui-dumnezeu/

Citeşte mai multe despre:

Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

  1. Nu i nimic din mila ci din dragoste ° ! Tot ce ne dăruiește Dumnezeu e din dragoste.nu din mila

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.