Ce să faci dacă soțul nu-ți răspunde cu aceeasi iubire

Femeile nu renunță de obicei ușor la ceea ce iubesc, mai ales când este vorba despre căsnicie sau familie. Chiar și atunci când lucrurile nu merg bine, ele sunt dispuse să aștepte, să rabde, să îndure, să ierte, să facă tot ce le stă în putință pentru a salva relația.

Relația dintre soți nu este un simplu contract sau o relație oarecare. Căsnicia este o taină sfântă, care se realizează și se desăvârșește prin binecuvântarea lui Dumnezeu.

Ce sa faci cand sotul nu iti raspunde cu iubire

De aceea preotul spune la un moment dat în cadrul slujbei de cununie că ceea ce Dumnezeu a legat, omul să nu îndrăznească să despartă.

Din păcate, tot mai multe cupluri divorțează, tot mai mulți soți se despart, tot mai multe familii se destramă. Din cauza îndepărtării de sursa principală a iubirii, care este Dumnezeu, s-a răcit dragostea dintre mulți soți.

Căsnicia este o taină pentru că ascunde în ea o cruce care duce la mântuire. Dincolo de dragostea trupească, care poate să dispară într-o zi, ea este și trebuie să fie întărită de fidelitate, de statornicie, de respect, de dăruire și multă jertfelnicie.

Pentru a putea răzbi în căsnicie, soții trebuie să se sacrifice unul pentru altul, să se roage, să postească, să împlinească poruncile, să se țină aproape unul de altul chiar și atunci când apar probleme, ispite și necazuri.

Ce se poate face când dragostea unuia dintre soți se răcește? Nu divorțul este răspunsul, ci răbdarea, după cum spune Sfântul Apostol Pavel.

O femeie care își iubea soțul dar el nu-i răspundea cu aceeași dragoste l-a întrebat pe ierodiaconul Gamalile Sima ce să facă. Iar părintele i-a spus să-l reclame la Dumnezeu.

„Vorbește cu Hristos dacă soțul nu știe cum să comunice”.

Pe acea femeie, Părintele Sima o învăța să se roage și să ceară ajutorul lui Dumnezeu, spunându-i că în relația lor a apărut „o defecțiune: ori la nivelul credinței, ori al voinței, ori al nădejdii sau al dragostei adevărate”.

Soțiile care nu primesc iubire din partea soților trebuie să se roage ca Dumnezeu să deschidă inima lor și să le lumineze mintea.

„Zi: „Dă-i Doamne puterea și ajută-l să mă iubească și el cum îl iubesc eu, ca să mă simt și eu împlinită în iubire, că sunt iubită. Până nu ai făcut așa din toate puterile tale, nu poți divorța”.

La căsnicie nu se renunță așa de ușor. O femeie care simte că nu este iubită de soțul ei trebuie să ducă această cruce cu multă răbdare și smerenie și să se roage mult.

„Și Dumnezeu revarsă iubirea Sa în urma rugăciunii tale, asupra întregului trup pe care îl formați voi doi”.

Însă este nevoie de multă credință și nădejde. Dumnezeu primește orice cerere bună și o împlinește când ea este de folos. Nimeni nu trebuie să deznădăjduiască atâta timp cât are la îndemână rugăciunea.

„Dacă numai un singur om de pe pământ s-ar ruga și ar face voia lui Dumnezeu, Dumnezeu, pentru viața și rugăciunea aceluia, nu ar pierde neamul omenesc, dacă acela Îi cere să nu-l piardă”.

Femeile credincioase care nu au parte de înțelegere din partea soților lor trebuie să se poarte cu tact, cu tandrețe și cu blândețe față de ei, până ce vor ajunge „la o rezonanță sufletească”.

„Până atunci trebuie să-l rabzi”.

Există un singur motiv pentru care Biserica îngăduie divorțul: infidelitatea. Însă chiar și în acest caz, dacă cel infidel se pocăiește și se întoarce, el trebuie să primească iertare.

Sursă: Altarul Credinței, Ierodiaconul Gamaliel Sima, “CATEHEZE – Sfanta Taina a Casatoriei: http://altarulcredintei.md/il-reclami-lui-dumnezeu/

2 comentarii

  1. Oare biserica gândește la fel și în cazul infidelității femeii? Ma îndoiesc. De ce oare trebuie sa transmiteți mesajul ca bărbatului i se iartă totul?

  2. Il aduci pe calea cea bună😁

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.