Cum poate o soție să-și aducă bărbatul pe calea cea bună

Dragostea înseamnă dăruire, și nu egoism. De aceea, cei care se angajează într-o căsnicie trebuie să fie capabili să renunțe la ei înșiși de dragul celuilalt.

Soții trebuie să înțeleagă dimensiunea jertfirii de sine pentru păstrarea armoniei și a păcii în familie. O căsnicie nu se poate întreține decât prin dragoste, blândețe și îndelungă-răbdare.

Citește și 4 lucruri care DISTRUG o relație

Cum isi poate aduce sotia barbatul pe calea cea buna

Multe femei au probleme cu bărbații lor. Aceștia sunt fie stăpâniți de patima alcoolului, fie sunt mânioși sau violenți, fie sunt cheltuitori, fie adulteri.

În ciuda tuturor așteptărilor, Sfântul Apostol Petru le sfătuiește pe femei să se supună bărbaților lor, motivând:

„[…] așa încât, chiar dacă sunt unii care nu se pleacă cuvântului, să fie câștigați, fără propovăduire, prin purtarea femeilor lor, văzând de aproape viața voastră curată și plină de sfială” (I Petru 3, 1-3).

Iată până unde poate merge jertfa într-o căsnicie: până la suferirea tuturor relelor din partea soțului. Iată până unde trebuie să meargă dragostea față de soț: până la dorința de a-l aduce pe calea cea dreaptă.

Aceasta înseamnă să iubești: nu doar să rabzi fără să cârtești, ci să faci tot ce îți stă în putință pentru a-l salva și a-l ajuta să se vindece de viciile sale.

Pentru ca o soție să își poată mântui soțul, trebuie ca ea însăși să aibă o stare duhovnicească bună și să dea dovadă de multă înțelepciune. Să fie smerită, blândă, binevoitoare, răbdătoare, lesne iertătoare și împăciuitoare, chiar dacă este tratată rău.

Arhimandritul Vasilios Bacoianis dă mărturie de două cazuri în care s-au împlinit întocmai cuvintele Sfântului Apostol Petru.

Un fost milenarist își bătea soția, iar ea se ruga pentru el. Cu cât mai mult se ruga, cu atât mai mult el se mânia și o lovea, dar ea păstra pe chip o seninătate de neînțeles.

Citește și “Când dai de un necaz, fie în căsnicie, fie în celelalte treburi, roagă-L pe Dumnezeu” – Sfântul Ioan Gură de Aur

Răbdarea ei și credința în Dumnezeu a ajutat-o să își schimbe soțul. El singur a ajuns să conștientizeze greșeala pe care o făcea, fiind învins de dragostea ei.

„Și am zis în sinea mea: aceasta este femeie și eu o bat fără milă, iar ea se roagă pentru mine! Credința, iubirea, dragostea ei pentru mine m-au cutremurat și m-am căit. Și datorită ei am devenit și eu creștin”.

Un alt bărbat de religie hindusă își bătea soția care devenise creștină, voind să o întoarcă la hinduism cu orice preț. Și ea, la fel ca cealaltă femeie, răspunde cu blândețe la agresivitatea lui.

„De fiecare dată îi făcea mâncare și mai bună. Urmarea a fost că soțul sălbatic s-a îmblânzit, a devenit și el creștin datorită soției lui. Virtutea topește inimile”.

Citește și Ovidiu Bojor – sfaturi despre DRAGOSTE și o CĂSNICIE reușită

Sursă: Altarul Credinței.md, Arhimandrit Vasilios Bacoianis, Căsătoria, Editura Tabor, București, 2010, pp. 60-61: http://altarulcredintei.md/cum-vor-aduce-femeile-pe-calea-cea-dreapta-pe-barbatii-lor/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.