Rugăciune către Sfântul Efrem pentru pacea și buna înțelegere între vecini

Sfinții sunt mereu contemporani cu noi prin faptul că veghează la mântuirea noastră și mijlocesc pentru noi. Ei rămân vii în conștiința și în viața noastră prin legătura pe care o realizăm și o păstrăm cu ei prin rugăciune.

Sfântul Efrem cel Nou a fost „dat” nouă de către Dumnezeu în aceste vremuri de încercare spre întărirea noastră în credință. Mulțimea minunilor pe care le săvârșește, chiar și cu cei care nu l-au cunoscut și nu i s-au rugat niciodată, are tocmai acest scop de a ne arăta că Dumnezeu este viu și lucrători prin sfinții Săi.

Rugaciune catre Sfantul Mucenic Efrem cel Nou pentru pacea intre vecini: grădinadomnului.ro

 

El s-a arătat grabnic ajutător chiar și în problemele cele mai concrete ale vieții, mijlocind astfel pentru cei stăpâniți de patimi și vicii, pentru cei aflați în conflicte și neînțelegeri, pentru cei care caută un serviciu sau o locuință, pentru cei deprimați, pentru cei care nu-și găsesc liniștea.

Cei care au probleme cu vecinii, din diverse pricini, pot citi zilnic această rugăciune și negreșit vor vedea „rezultate”. Sfântul Efrem ne luminează mintea să înțelegem partea noastră de vină într-un conflict, ca să obținem o reconciliere mai rapidă și completă cu ceilalți.

Rugăciune către Sfântul Efrem pentru pacea și buna înțelegere între vecini

Iubitorule de oameni și multi-milostive Părinte Efrem, fă lucrătoare blândețea și bunătatea ta asupra noastră și asupra vecinilor noștri, și pogorând peste toți binecuvântarea păcii tale, liniștește toată tulburarea pornită din înverșunare, nepricepere, reavoință ori din alte pricini.

Prisosește cu harul tău, dăruindu-ne înțelepciune binevoitoare, prin care să lucreze îngăduința și răbdarea unui cu celălalt, ca astfel toate neînțelegerile, îndârjirile, pomenirile de rău ori semețiile să se stingă, făcând loc omeniei și bunătății firești.

Pune tu gânduri bune în inimile noastre, ca văzând mai întâi în celălalt chipul lui Dumnezeu, să lepădăm apucăturile sălbatice și să îi cinstim pe semenii noștri ca pe făpturi ale Domnului.

Plinește tu început bun în această împreună-locuire, ca stingându-se tot lucrul vătămător de suflet, să trăim în pace și bună înțelegere unii cu alții, încât să ne bucurăm a ne întâlni și sta față către față.

Luminează cu binecuvântarea ta toată viața noastră, ca prin puterea Sfintei Cruci să ne îndulcim de roadele răbdării, ale îngăduinței și ale dragostei nefățarnice, încât și prin cele mai neînsemnate lucruri ale vieții noastre să putem cunoaște lucrarea cea tainică și iubitoare a Preasfintei și de viață făcătoarei Treimi, Tatăl, Fiul și Sfântul Duh. Amin”.

Citește și Rugăciune către Sfântul Efrem cel Nou pentru binecuvântarea casei

Sursă: Sfântul Efrem cel Nou, Ajutătorul celor aflați în căutarea unui serviciu sau a unei locuințe, Mărturii și rugăciuni de folos, „Rugăciune către Sfântul Efrem pentru pacea și buna înțelegere între vecini”, Editura Sophia, pp. 107-108

Citeşte mai multe despre:

loading...
Loading...

1 comentariu

  1. Foarte important sa cunoastem religia!!!!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.