RUGĂCIUNE către Sfântul Efrem cel Nou pentru LINIȘTEA la LOCUL de MUNCĂ

Articol scris de Ana-Maria Postolache

Sfântul Efrem cel Nou s-a arătat un minunat ajutător în toate problemele vieții. El mijlocește pentru soluționarea tuturor cererilor de folos, de la cele mai neînsemnate la cele mai mari.

Grabnica sa intervenție în viața noastră ne îndeamnă să îl chemăm cât mai des, ori de câte ori întâmpinăm dificultăți, fie în familie, fie la locul de muncă, fie în orice altă împrejurare.

Sfantul Mucenic Efrem cel Nou

 

Faptul că vine atât de repede în ajutor ne arată că Sfântul Efrem vrea să ne învețe sau să ne întărească credința în puterea rugăciunii.

Cei care se confruntă cu probleme la serviciu, au neînțelegeri cu colegii de muncă, sau sunt în conflict cu șeful lor, îl pot chema în ajutor pe Sfântul Efrem cel Nou, citind rugăciunea de mai jos.

Sfântul Siluan Athonitul spunea că atunci când avem probleme cu șeful sau ne este greu la locul de muncă, trebuie să ne rugăm. Nu prin ceartă, nici prin alt fel de împotrivire nu vom reuși să soluționăm probleme. Singură numai rugăciunea poate aduce pace și bună-înțelegere între oameni.

Părinții Bisericii ne învață că problema nu este la cel de lângă noi cu care ne aflăm în conflict. Problema este la noi.

Când vom lua asupra noastră neputințele celorlalți, ne vom lepăda de egoism, de mândrie, de orgoliu și de iubire de sine – care se fac pricină de dezbinare, nu vom mai avea probleme cu nimeni. Vom fi împăciuitori și nu răzvrătiți, vom fi iubitori de oameni și nu egoiști, ajutători și nu acuzatori.

Rugăciune pentru liniștea la locul de muncă

Preablândule Părintele Efrem, știindu-te izvor de pace, bunătate și mărinimie, îmi îndrept rugăciunea spre tine, cerându-ți ca mijlocirile și tainica ta lucrare să se reverse și la locul meu de muncă.

Fii tu străjerul cel nevăzut al celor care lucrăm împreună, și cu focul rugăciunilor tale, nimicește neînțelegerile, vrajba, mâhnirile, supărările și alte patimi care strică buna așezare sufletească și care se fac pricină de dezbinări și vrăjmășii.

Dă-ne nouă să avem cinste și cuviință unul față de celălalt, ca într-ajutorându-ne, să ne fim unul altuia spre folos, și să sporim în toate cele pe care le săvârșim.

Binecuvântarea ta să fie înainte-mergătoare a zilelor noastre de muncă și să ne păzească de primejdii de orice fel, înseninându-ne viața și dăruindu-ne gânduri de folos în munca ce o împlinim.

Tu însuți ne poartă de grijă în toată ziua, iar la sfârșitul ei, ajută-ne să ne învrednicim de bucuria celui care a trudit cu rost. Fie ca ajutorul tău să-mi vină în întâmpinare atât pentru a-mi trăi viața cu demnitate, cât și pentru a fi de folos celor dragi care atârnă de mine în a avea cele de trebuință.

Pentru acestea toate, pe care sunt încredințat că le voi primi prin darul tău, îți mulțumesc, și Îl slăvesc pe Cel Care te-a dăruit vremurilor noastre, Marelui nostru Dumnezeu, Tatăl, Fiul și Sfântul Duh. Amin”.

Citește și RUGĂCIUNE către Sfântul Efrem cel Nou pentru regăsirea lăuntrică

Sursă: Sfântul Efrem cel Nou, Ajutătorul celor aflați în căutarea unui serviciu sau a unei locuințe, Mărturii și rugăciuni de folos, „Rugăciune către Sfântul Efrem cel Nou pentru liniștea la locul de muncă”, Editura Sophia, pp. 107-108

Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...
Loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.