RUGĂCIUNE către Sfântul EFREM cel Nou pentru găsirea unui serviciu sau a unei locuințe

Articol scris de Ana-Maria Postolache

Sfinții sunt prietenii noștri cei mai de aproape. Ei intervin în viața noastră în chip nevăzut, dându-ne ajutorul lor în felurite probleme ale vieții.

Fiecare a primit de la Dumnezeu anumite daruri prin care s-au făcut cunoscuți în întreaga lume. Unii au darul tămăduirii bolilor, alții vindecă diferite patimi sufletești, unii alungă duhurile necurate și viciile din oameni, alții mijlocesc pentru rezolvarea unor situații dificile.

Rugăciune către Sfântul Mucenic Efrem cel Nou pentru un serviciu sau o locuință

Ne putem bucura de ajutorul sfinților dacă ni-i facem prieteni, rugându-ne lor, pomenindu-i și cinstindu-le numele.

Sfântul Efrem cel Nou s-a remarcat prin grabnicul ajutor pe care îl oferă tinerilor, celor cuprinși de depresie, celor bolnavi, copiilor și persoanelor care se află în căutarea unui loc de muncă sau a unei locuințe. El s-a arătat aievea de nenumărate ori, săvârșind minuni uimitoare cu cei care l-au chemat în ajutor.

În cinstea Sfântului Efrem cel Nou au fost scrise numeroase cărți de rugăciuni, acatiste și paraclise, dedicate unei anumite probleme sau suferințe. Multe sunt și cărțile care descoperă minunile sale, așa cum au fost relatate de către cei care au primit ajutorul său.

Toți cei care își caută un serviciu sau o locuință pot citi Acatistul sau Paraclisul Sfântului Efrem cel Nou care se numește chiar așa: „Ajutătorul celor aflați în căutarea unui serviciu sau a unei locuințe”.

Sfântul Efrem nu împlinește doar cererile cele materiale, sau legate de nevoi pământești, ci îi dăruiește celui care se roagă lui și luminarea minții și ajutor duhovnicesc.

Unii s-au rugat pentru un anumit lucru și au fost ajutați de Sfântul Efrem cel Nou și în alte probleme, pentru care nu au cerut ajutor. Atât de mare este dragostea lui față de cei care îl cinstesc și îi solicită mijlocirea.

Rugăciune către Sfântul Efrem cel Nou pentru un loc de muncă sau o casă

Cu sufletul ostenit de mulțimea întristării și de greutățile viețuirii pământești, alerg către tine, dumnezeiescule Părinte Efrem, punând înaintea ta toate cele care mă frământă și îmi tulbură zilele.

Cuprinde și viața mea cu a ta bunătate și izvodește împrejurări folositoare pentru a-mi dobândi cele de trebuință. Dăruiește-mi putere lăuntrică și curaj ca să înfrunt cele neprevăzute, iar sufletul și viața înnoiește-mi-le cu suflarea Duhului Sfânt.

Agonisește-mi tu izbândă de la Dumnezeu, și rânduiește ca toată împrejurările să le primesc pentru folosul, întărirea și creșterea mea în credință. Pecetluiește-mă cu binecuvântarea ta, ca săvârșindu-se și întru mine biruința purtării Sfintei Cruci, să sporesc întru cunoașterea celor veșnice și care nu se vor clătina vreodată.

Ajută-mă să binevestesc mulțimea binefacerilor tale, ca astfel, toți cei care au trebuință de mâna ta puternică și degrab lucrătoare să se poată veseli pentru dobândirea cererilor lor. Și astfel, cu toții dimpreună, să ne umplem de voioșia cea binecuvântată care se revarsă din darurile lui Dumnezeu.

Încă te rog, fii alături de mine în toate zilele viețuirii pământești, și rânduiește astfel încât vremea sfârșitului să vină cu pace și blândețe, și trecând neîmpiedicat în veacul viitor, să mă învrednicesc și eu a vedea slava cea nemărginită a dragostei Preasfintei Treimi, Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt. Amin.

Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale, ale Sfântului Efrem cel Nou și ale tuturor sfinților, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi. Amin”.

Sursă: Sfântul Efrem cel Nou, Ajutătorul celor aflați în căutarea unui serviciu sau a unei locuințe, Mărturii și rugăciuni de folos, Acatistul Sfântului Efrem cel Nou pentru ajutorarea celor aflați în căutarea unui serviciu sau a unei locuințe, Editura Sophia, pp. 76-77

Citeşte mai multe despre:

Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.