Rugăciune către Sfântul Efrem cel Nou pentru găsirea unei locuințe

Articol scris de Ana-Maria Postolache

Sfântul Efrem cel Nou este cinstit în întreaga lume pentru darul facerii de minuni cu care l-a învrednicit Dumnezeu pentru pătimirile sale cele mai presus de fire.

Cei care citesc pentru prima dată viața sa și martiriul pe care l-a suferit se cutremură de răbdarea cea neclintită, de tăria sufletului și a cugetului său întru mărturisirea Domnului.

Rugaciune catre Sfantul Efrem cel Nou pentru gasirea unei locuinte

 

Sfântul Efrem cel Nou a trăit pe la sfârșitul secolului al 16-lea. La vârsta de 14 ani a lăsat familia și toate cele ale lumii și s-a retras în Attica, la Mănăstirea Buneivestiri, unde a petrecut vreme de 28 de ani în singurătate, nevoindu-se prin post și rugăciune într-o peșteră.

În anul 1424 mănăstirea a fost cotropită de turci, care au ucis pe toți călugării. Sfântul Efrem nu se afla atunci acolo, însă un an mai târziu, otomanii s-au întors. Constatând că este un călugăr îmbunătățit, care nu se arăta tulburat de venirea lor, nu l-au omorât îndată, ci l-au chinuit 8 luni de zile, supunându-l la torturi groaznice.

L-au martirizat în a treia zi de Paște, spânzurându-l cu capul în jos de un dud, pironindu-i trupul cu cuie mari pe care i le-au bătut în tot trupul, inclusiv în cap.

În cele din urmă, barbarii i-au înfipt în pântece un lemn aprins și sfântul și-a dat sufletul în mâinile Domnului, rugându-se pentru iertarea prigonitorilor săi nemiloși.

Trupul său a fost tăinuit vreme de 500 de ani, fiind descoperit în anul 1950 printr-o vedenie maicii Macrina de la Mănăstirea Nea Macri, acolo unde se află astăzi.

Mulțime de credincioși din toate colțurile lumii merg să se închine la cinstitele sale moaște, primind grabnic împlinirea cererilor lor. Alții, auzind de harul său îmbelșugat, îl cheamă în rugăciune citind acatistele și paraclisele alcătuite în cinstea lui.

Preoții slujitori în bisericile cu hramul sfântului mărturisesc că Sfântul Efrem săvârșește atât de multe minuni pentru a recupera timpul în care trupul său a fost ascuns.

Sfântul Efrem cel Nou este cunoscut ca ocrotitorul și ajutătorul celor deznădăjduiți, al celor depresivi, stăpâniți de droguri sau alte vicii, al copiilor și al bolnavilor.

Cărțile cu minunile sale îl arată grabnic ajutător în găsirea unei locuințe sau a unui serviciu. Sfântul Efrem împlinește toate cererile cele de folos – mari și mici.

Rugăciune către Sfântul Efrem cel Nou pentru găsirea unei locuințe

Mult-milostive Mare Mucenice Efrem, iată, vin și mă mărturisesc ție, ca unui Părinte mărinimos, încredințându-ți dorința de a avea și eu o casă pe acest pământ. Tu știi mai bine ca mine și care îmi sunt posibilitățile, și ceea ce îmi este de folos, dar și pe toate cele pe care mi le va rândui Dumnezeu în răstimpul viețuirii pământești. De aceea, voiesc ca dorința mea să ți-o încredințez deplin și însăși aceasta să-mi fie piatra de temelie a casei.

Însuți plinește și săvârșește toate cele de trebuință, iconomisind, așa cum numai tu știi, împrejurările și oamenii prin care lucrurile vor veni în faptă. Iar mie dă-mi înțelepciune, cutezanță și luare-aminte spre a pricepe toate cele care sunt de folos pre bună înfăptuire.

Ajută-mă să trec cu limpezime peste grijile trebuincioase și să nu mă împotmolesc în lucruri nefolositoare și în căutarea desfătărilor peste trebuință.

Și mai mult decât acestea, ajut-mă ca nu numai să nu se zdrobească și fărâme casa lăuntrică a sufletului, ci să fie temeluită și retemeluită pe piatra cea tare a cuvintelor Evangheliei, fără de care viața omului nu este decât beznă, întuneric și pridvor al iadului.

Sfințește-mi cugetele, învață-mă privegherea de toată vremea, fă-mă iubitor al rugăciunii și al mărturisirii către Dumnezeu, ca prin toate acestea să sporesc zi de zi în dragostea lui Hristos, și astfel, crescând mintea mea către cuget deplin, să pricep cât de adânc și de adevărat este cuvântul Mântuitorului, Care zice: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și dreptatea Lui și toate celelalte se vor adăuga vouă” (Matei 6, 33).

Fie ca acestea toate să se împlinească cu mine, prin sfintele tale mijlociri, dumnezeiescule Efrem, ca astfel, statornicindu-mă întru nădejdea cea nemincinoasă, să pășesc cu bucurie în căile Sfintei Evanghelii și astfel să dobândesc intrare în Împărăția Cerurilor, cea care se află înlăuntrul nostru și întru care se arată slava Domnului, Care se sălășluiește întru robii Săi, a Tatălui și a Fiului și a Sfântului Duh. Amin”.

Sursă: Sfântul Efrem cel Nou, Ajutătorul celor aflați în căutarea unui serviciu sau a unei locuințe, Mărturii și rugăciuni de folos, Rugăciune către Sfântul Efrem cel Nou a celui care caută o locuință, Rugăciuni la felurite trebuințe, Editura Sophia, pp. 103-104

Citeşte mai multe despre:

Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.