Legenda celor 8 minute (video)

Această istorioară se numește „Legenda celor 8 minute” și este plină de tâlc. Legenda spune că o femeie săracă în brațe cu un copil trecea pe lângă o peșteră, când a auzit o voce misterioasă:

– „Intră și ia tot ce îți dorești, dar să nu uiți ce-i mai important. Amintește-ți că după ce vei ieși, poarta se va închide pentru totdeauna. Așa că, profită de această oportunitate, dar nu uita ce-i mai important!”

Ascultând cu atenție vocea care îi vorbea, femeia a intrat în peșteră și a văzut că multe bogății. Fascinată de aurul și bijuteriile care erau acolo, a pus copilul pe o stâncă și s-a grăbit să ia cât mai mult putea duce.

Vocea misterioasă i s-a adresat din nou, spunându-i:

– „Ai doar 8 minute!”

După ce s-au scurs cele 8 minute, femeia, încărcată de aur și pietre prețioase, a fugit repede din peșteră și poarta s-a închis în urma ei.

Atunci și-a dat seama că a uitat copilul înăuntru, iar poarta aceea nu se va mai deschide niciodată.

Satisfacția de a avea multe bogății a durat puțin, dar pierderea copilului și disperarea, pentru totdeauna.

_______________________

Această legendă ne arată cât de scurtă este viața noastră, și cât de ușor ne pierdem în detalii sau în lucruri lipsite de valoare veșnică.

Ne pierdem în grija cea multă, și totuși o voce ne amintește mereu: „Nu uita ce este cel mai important!”

Care sunt lucrurile cele mai importante din viața unui om? Cu siguranță dragostea celor din jur, familia, timpul petrecut alături de cei dragi, demnitatea, adevărul, mântuirea.

Pentru unii, este important să aibă sănătate, un loc de muncă, o poziție socială bună, o casă frumoasă, bunuri materiale.

Bogăția și plăcerile sunt însă la fel de trecătoare precum norii pe cer. Uneori, banii și câștigurile ne fascinează atât de mult încât uităm ceea ce este cel mai important.

Cel mai valoros lucru se află în noi: sufletul. Pentru el trebuie să ne îngrijim cel mai mult. Toate strădaniile noastre în această viață trebuie să aibă ca scop câștigarea vieții celei veșnice. Iar acest lucru se face prin curățirea sufletului și despătimire.

Împărăția lui Dumnezeu se dobândește prin mila și dragostea arătată față de cei din jur, prin bunătate, blândețe, smerenie și toate virtuțile creștine.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.