Când oamenii nu se roagă dimineața, e ca și cum ar spune: „Doamne, astăzi mă voi descurca și fără Tine”

Nu există secundă în care Dumnezeu să nu fie prezent în viața noastră. Nimic nu se mișcă pe pământ și în cer fără știrea și voia lui Dumnezeu.

De aceea nici o clipă nu trebuie să avem impresia că ne putem descurca și singuri, sau că lucrurile merg doar datorită nouă.

Rugaciunea de dimineata

 

Arhimandritul Eleazar Ivanov spunea foarte frumos că atunci când nu ne rugăm dimineața, e ca și cum I-am spune lui Dumnezeu că în ziua respectivă ne vom descurca și fără El.

Iar când nu ne rugăm seara, ne facem asemenea celor nouă leproși nerecunoscători, vindecați de Mântuitorul Hristos.

E ca și cum Dumnezeu ne-ar ocroti întreaga zi cu aripile îngerului păzitor, ne-ar feri de primejdii, ne-ar dărui tot ce avem nevoie, iar noi seara, în loc să-I mulțumim pentru purtarea de grijă și darul unei noi zile, uităm de El ca acei leproși care nu s-au întors să-și exprime recunoștința.

Rugăciunea de seară ne oferă prilejul să Îi aducem lui Dumnezeu slavă și mulțumire pentru ziua care a trecut și să cădem la picioarele Sale rugându-L să ne mai dăruiască o zi în care să ne câștigăm mântuirea.

Dar nu numai dimineața și seara se cuvine să ne rugăm, ci în toată vremea și în tot locul trebuie să avem mintea sus și inima deschisă spre a vorbi cu Dumnezeu.

Trebuie să ne obișnuim să-I spunem Lui toate necazurile, toate bucuriile, toate frământările, toate neputințele, toate gândurile și dorințele noastre, așa cum vin și când vin ele.

Astfel vom putea dobândi o relație strânsă cu Dumnezeu, și vom putea simți mai adevărat și mai concret prezența Lui în viața noastră. Avem nevoie de această comunicare și de această relație pentru a putea trece mai ușor prin greutățile vieții.

______________________

Sursă: Altarul Credinței, „Doamne, astăzi mă voi descurca și fără Tine”: http://altarulcredintei.md/doamne-astazi-ma-voi-descurca-si-fara-tine/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.