Rugăciune adresată Maicii Domnului

Care este omul acela care nu are nimic de cerut lui Dumnezeu sau Maicii Domnului, întreba retoric Părintele Arsenie Papacioc.

Mijlocirea Maicii Domnului este pe atât de mare pe cât este puterea lui Dumnezeu de a face orice. Rugăciunea ei are mare trecere înaintea Fiului ei, după cum am văzut la nunta din Cana Galileii.

Rugaciune catre Maica Domnului

Nu avem altă rugătoare mai puternică în cer ca Maica Domnului. Ea este mai presus decât îngerii, serafimii și heruvimii. Pentru că, așa cum spunea Sfântul Teofan Zăvorâtul, nimeni „nu a luat parte în chip atât de esențial la orânduirea mântuirii noastre așa cum a făcut ea”.

Îngerii și arhanghelii au avut o lucrare exterioară la întruparea Fiului lui Dumnezeu, în timp ce ea însăși a fost esența acestei sfinte întrupări.

„Pentru aceasta este cinstită mai presus decât toate făpturile […] și ocrotirea ei față de noi este mai puternică decât a tuturor”.

Rugăciune către Maica Domnului

Solitoare și rugătoare către Cel ce S-a născut din tine acum te pun înainte, plin fiind de tot păcatul, Fecioară, chezășuire și îndreptare vieții mele către cărările dumnezeieștii cunoștințe.

Sfințește mintea mea și sufletul la lumină îl povățuiește Fecioară, și dumnezeieștii măriri îl fă părtaș, că iată, de rele m-am umplut, și tuturor desfătărilor rob m-am făcut, și port spurcată știință.

Ca ceea ce toată bună și de aproape te-ai făcut a Împăratului tuturor, de Dumnezeu Născătoare, umple-mă de fapte bune pe mine, acela ce viețuiesc întru răutate și cu lene îmi sfârșesc toată viața, ca să te măresc întru toți vecii.

Vindecare din palmă izvorăști nouă totdeauna, ceea ce toată ești cortul sfințeniei, toată plină de lumină, toată izvorăști mir cu bună mireasmă, Preacurată dumnezeiască Mireasă.

Durerile trupului meu și osteneala sufletului o prefă, și norii lenei gonește-i Fecioară, ceea ce ești norul luminii, și sănătate și schimbare din cele rele dă-mi mie celui ce cer, și cu dragoste te măresc.

Să mă izbăvesc cu rugăciunile tale Fecioară cu totul fără prihană de toată mânia, de patimile cele aducătoare de moarte, de gheena cea cumplită și de foc, de oameni nedrepți, de vrăjmașii cei răi cu care alerg la acoperământul tău și te chem întru ajutor.

___________________________

Surse:

1. Octoih Mare, glasul 3, Miercuri dimineață

2. Altarul Credinței, De ce o preacinstim pe Maica Domnului? http://altarulcredintei.md/de-ce-o-preacinstim-pe-maica-domnului/

Citeşte mai multe despre:

Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.