Oricât de simplu ar fi un om, el simte ce-i bine și ce-i rău

Legea binelui și a răului e adânc înscrisă în firea noastră, iar conștiința este glasul lui Dumnezeu din om care-l îndeamnă să aleagă în orice situație binele.

Părintele Iustinian Chira spunea că oricât ar fi de simplu un om, „de la cel mai simplu țăran până la cel mai învățat om”, știe ce-i bine și ce-i rău”.

Cu toții avem acest simț intuitiv al binelui, pe care ni-l confirmă conștiința și ni-l întărește îngerul păzitor insuflându-ne gândul de a face numai binele.

„Trebuie întotdeauna să alegem partea pozitivă, chiar dacă nu e pe plăcerea noastră. Să ascultăm glasul sufletului, al conștiinței noastre, pentru că ea nu minte”.

Cu atât mai mult trebuie să fim atenți astăzi la ceea ce se întâmplă în jurul nostru, la ceea ce ni se propune. Nu contează cât de frumos ambalate sunt lucrurile care ni se vând, trebuie să știm să privim dincolo de aparență, să vedem dacă ele duc la bine sau la rău.

„Răul nu este de la Dumnezeu, și trebuie să fim atenți la conștiința noastră, mai ales acum, când pe întreg globul este tulburare multă și foarte puțini cunosc cuvântul lui Dumnezeu”.

Din cauză că nu suntem racordați la învățăturile Sfintei Scripturi, mulți dintre noi facem greșeli, luăm decizii rele și suntem apoi nevoiți să suferim consecințele.

„Mileniul III va fi o catastrofă pentru noi, dacă omenirea nu se va trezi. Pentru că a progresat foarte mult tehnica, știința, și atunci trebuie să progreseze și viața morală, pentru că o tehnică fără morală e o tehnică diabolică”.

Totuși, acest mileniu poate fi și o binecuvântare „dacă oamenii se vor întoarce cu fața către Dumnezeu” și se vor feri să facă rău celorlalți.

„Trebuie să ascultăm cu inima și să nu fim fățarnici, să fim sinceri cu noi, cu cei din jurul nostru, cu familia, cu copiii noștri, să fim oameni cinstiți și sinceri”.

Iar dacă noi facem binele și vedem pe alții că merg pe căi greșite, să nu ne pripim a-i judeca. Este ușor să judeci după aparențe, însă mai greu e să afli adevărul, spunea Părintele Iustinian.

„Noi să fim, în primul rând, buni. Să fim model pentru ceilalți. Întâi să ne judecăm pe noi. Asta e porunca, dată de Iisus”.

_________________________________

Sursă: Cuvântul Ortodox: http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/ips-iustinian-chira-despre-casatoriile-homosexuale-o-monstruozitate-o-nebunie-mileniul-iii-va-fi-o-catastrofa-daca-omenirea-nu-se-va-trezi/

Cautari:
    da oricat de bine s-ar tinea un om |

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.