„Prin rugăciunile Preacuratei Maici a lui Dumnezeu se ține lumea această până astăzi” – Părintele Cleopa

Mare este puterea rugăciunilor Maicii Domnului! Datorită mijlocirii ei pline de milă și iubire s-a ținut lumea până azi, spune Părintele Ilie Cleopa de la Mănăstirea Sihăstria.

Fiecare sărbătoare a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu este prilej de bucurie pentru creștini, care prăznuiesc ajutorul oferit de-a lungul atâtor veacuri.

Acoperamantul Maicii Domnului

 

„Astăzi, când sărbătorim Acoperământul Maicii Domnului, au sosit la noi mila și îndurările ei”.

Părintele Cleopa mărturisește că în ceruri, după Prea Sfânta Treime, nu există o altă persoană mai importantă și mai înaltă pe scara duhovnicească decât Maica Domnului. Este învățătura pe care am primit-o de la Sfinții Părinți și în care cred toți creștinii.

Și dacă Dumnezeu i-a dat atâta cinste, ca să fie mai presus de îngeri și de toate puterile cerești, înseamnă că mijlocirea ei este mai puternică decât ne închipuim noi.

„[…] să știți că prin rugăciunile Prea Curatei Maici a lui Dumnezeu se ține lumea aceasta până astăzi”.

Însăși mila lui Dumnezeu, care se revarsă peste toată lumea, „este numai prin mijlocirea Maicii lui Dumnezeu, care este mama noastră cea din ceruri”.

Părintele Cleopa o numește „mama noastră duhovnicească”. Ea se roagă pururea pentru toate popoarele de pe fața pământului, dar mai ales pentru creștini, acoperindu-i cu acoperământul ei cel mai lat decât norii.

„[…] Maica milei, Maica milostivirii, Maica cea pururea cinstită și preanevinovată și mai presus decât toată făptura, când se dezlănțuie pe fața pământului războaie între popoare și răutăți, Maica Domnului mijlocește în genunchi înaintea Prea Sfintei Treimi, să le potolească și să le liniștească, să-I fie milă de atâta amar de oameni care mor vinovați sau nevinovați”.

La fel se întâmplă și în calamități sau mari lipsuri care se abat asupra noastră.

Când se întâmplă secetă pe fața pământului și nu plouă, și pier dobitoacele și păsările […], Maica Domnului pleacă genunchii și se roagă:

„Doamne, dă-le ploaie. Știu că Ți-au greșit, știu că Te-au amărât, Doamne, știu că merită pedeapsă, știu că merită să-i risipești pe toți pentru păcate, ca toți să moară de sete. Dar tinde mila Ta, adu-Ți aminte de neputința omului, adu-Ți aminte că sunt țărână și greșesc din răutatea diavolului care caută să-i piardă”.

Și așa pleacă mila Mântuitorului, Care trimite iarăși ploaie și nor pe pământ”.

Întocmai mijlocește Maica Domnului și în primejdii pe mare, prin aer sau pe uscat.

„Când este boală pe fața pământului, sau fel de fel de epidemii, ciumă sau tifos sau câte boli trimite Dumnezeu pentru păcatele noastre, când mor copiii, mor părinții, mor frații și surorile și se despart unii de alții, ea le aduce scăpare”.

Ea cade iarăși în genunchi și se roagă:

„Doamne, trimite sănătate și fă văzduhul să le fie sănătos. Doamne, ridică osteneala și durerea de pe văduve și de pe copii, de peste sărmani și de peste tot omul, că sunt mulți Doamne, care mă cheamă în ajutor și voiesc ca prin rugăciunile mele să capete mila și îndurarea Ta”.

Și așa, prin intervenția ei, boala și alte dureri încetează, cu darul lui Dumnezeu.

_______________________

Sursă: Creștin Ortodox: https://www.crestinortodox.ro/predici/predica-sarbatoarea-acoperamantul-maicii-domnului-146753.html

Citeşte mai multe despre:

Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...
Loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.