Maica Domnului ne-a fost scut în vremuri grele și mângâiere în necazuri

Părinții de la Mănăstirea Putna spun foarte frumos că poporul român nu ar putea fi gândit fără Mântuitorul Hristos și Maica Domnului.

Ea s-a purtat întotdeauna cu noi precum o mamă iubitoare, și chiar mai mult decât o mamă. Ne-a apărat de năvălitori, ne-a fost scut în vremuri grele, ne-a fost sprijin și reazem, dar și bucurie în momente de liniște.

Maica Domnului cu Pruncul Iisus in port popular

Prezența ei smerită în viața noastră o simțim încă de la naștere. Ea veghează asupra acestui popor și-l acoperă cu acoperământul ei cel prea puternic.

„Icoana Maicii Domnului cu Pruncul Hristos nu a lipsit niciodată din casa românului”.

Nu există casă în care să nu găsești o icoană cu Preacurata Maică a Domnului, așezată la loc de cinste. Privind la chipul ei cel blând și duios, care Îl poartă pe Pruncul Iisus, ne mângâiem duhovnicește și ne întărim în ispite.

Fără ea nu am fi avut „duioșia și blândețea noastră. Nu am fi avut dragostea de Hristos pe care o are poporul nostru dacă nu ar fi picurat ea, mama, dragostea ei pentru Fiul ei în sufletele noastre”.

Este drept să spunem că fără ea nu am fi fost astăzi ortodocși, căci ea este cea care ne-a „scufundat în cristelnița Fiului ei”.

Maica Domnului a fost pildă pentru mamele din toate timpurile. „Ea a dat credință și putere mamelor să își crească pruncii sub semnul crucii.

Asemenea și eroilor neamului, care au luptat pentru apărarea patriei și a credinței străbune, ea le-a dat putere „să își dea viața cu ochii ațintiți spre Crucea lui Hristos, întru nădejdea Învierii”.

Și astăzi, Maica Domnului ne este ocrotitoare și îndrumătoare. Ea ne spune mereu: „Faceți orice vă va spune” (Ioan 2, 5), îndemnându-ne să ascultăm de Fiul ei.

„Faceți orice vă va spune”, a spus Maica Domnului strămoșilor noștri, și astfel ne-am format după chipul lui Hristos: un popor care Îl slujește smerit pe Hristos, care știe să moară pentru Hristos, și care știe să se bucure în Hristos”.

Maica Domnului ne ajută, prin rugăciunile ei, să ne curățim sufletește, ca să ne putem uni cu Dumnezeu prin Sfintele Taine. Doar prin Împărtășirea cu Trupul și Sângele Fiului îi vom putea ține departe de noi pe toți vrăjmașii văzuți și nevăzuți.

„Hristos ne va apăra, Hristos ne va mântui! Poporul român nu poate exista fără semnul lui Hristos, fără sângele Mielului. Uniți, ne mărturisim ca un popor care așteaptă Învierea, pentru a mânca cu El Paștile cele de taină în Împărăția cea veșnică”.

Citește și „Rugăciune pentru țară către Maica Domnului“.

______________________________

Sursă: Urcuș spre Înviere: https://www.urcusspreinviere.ro/1031/maica-domnului-maicuta-poporului-roman/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.