Cum se poate mântui o femeie căsătorită

O femeie căsătorită are mai multe roluri, pe care se cuvine a le îndeplini în modul cel mai desăvârșit. Este soție, este mamă și stăpâna casei.

Despre îndatoririle aferente acestor statute, ea poate afla citind Epistolele Sfinților Apostoli.

Cum se mantuieste o femeie casatorita

Deși Sfântul Apostol Pavel spune că femeia trebuie să fie supusă bărbatului ei, nu-i face nicio nedreptățire spunând mai departe că iubirea dintre soți trebuie să fie reciprocă:

„Bărbatul să-i dea femeii iubirea datorată, asemenea și femeia bărbatului” (I Corinteni 7, 3).

A fi supusă soțului înseamnă a fi ascultătoare, tăcută, răbdătoare, smerită și devotată trup și suflet familiei. În schimbul acestei „supuneri” a femeii, bărbatul ei este dator să-i ofere iubire și prețuire.

Din punct de vedere a relației de familie, soții sunt egali. Amândoi au răspunderea de a păstra familia unită la bine și la rău.

Fiecare dintre ei îndeplinește un rol diferit în cadrul căsniciei, însă amândoi sunt un trup și așa trebuie să rămână.

Sfântul Apostol Pavel compară relația dintre un soț și o soție cu relația dintre Mântuitorul Hristos și Biserică.

Sfântul Teofan Zăvorâtul le sfătuiește pe femeile măritate să cerceteze Scripturile și să se silească a le împlini cu cea mai mare conștiinciozitate.

„[…] este îndoielnic că mântuirea se poate rândui fără împlinirea îndatoririlor pe care ni le impun poziția socială și ocupația noastră”.

Dumnezeu a lăsat toate aceste rânduieli, pentru a-l ajuta pe om, ca neabătându-se de la poruncile Sale, să ție calea cea dreaptă și să crească duhovnicește.

Oricine împlinește cu credincioșie și cu bună plăcere poruncile Domnului se va mântui, oricine este el și oriunde va fi.

Femeile măritate, prin îndeplinirea datoriilor lor de soție și mamă își pot câștiga ușor mântuirea. Nașterea de prunci și creșterea lor în credința ortodoxă este cea mai importantă sarcină a părinților, nu numai a mamei.

______________________________

Surse:

1. Logos, „Sunteţi soţie, mamă, stăpână a casei, în datoriile legate de aceasta stă mântuirea Dumneavoastră”: http://logos.md/2013/08/07/sunteti-sotie-mama-stapana-a-casei-in-datoriile-legate-de-aceasta-sta-mantuirea-dumneavoastra/

2. Creștin Ortodox, Barbatul si femeia in casatorie: https://www.crestinortodox.ro/morala/barbatul-femeia-casatorie-70909.html

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.