Rugăciunea celui bolnav către Preasfânta Născătoare de Dumnezeu

Cine poate înțelege mai bine suferința umană ca Maica Domnului, prin al cărei suflet a trecut ca o sabie răstignirea și moartea Fiului ei Preadulce.

Ea Îl roagă pe Mântuitorul Hristos nu doar pentru izbăvirea noastră din necazuri, ci și pentru mântuirea noastră, nu doar pentru tămăduirea trupului, ci și pentru vindecare sufletului.

Rugaciunea bolnavului catre Maica Domnului

Ea mijlocește nu numai pentru scăparea noastră din primejdii, ispite, boli și încercări, ci și pentru luminarea minții spre a-L cunoaște pe Fiul ei și a-L iubi cu toată inima.

De aceea, spune Mitropolitul Neofit, „nu o iubim pe Maica Domnului doar ca să ne ajute în problemele noastre zilnice, probleme de sănătate, economice sau naționale, și altele.

Este drept că majoritatea formulează mai întâi astfel de cereri, însă în cele din urmă ajung să simtă că ajutorul Preasfintei Fecioare este mult mai mare decât cel care vizează viața aceasta trecătoare.

Ea ne ajută să ne slobozim de patimi și de toate deprinderile rele care întunecă sufletul și-l îndepărtează de dragostea lui Dumnezeu.

„[…] să avem în vedere viața noastră din veșnicie. Va veni ora când nu vom lua de aici nici banii, nici proprietățile, nici pe copiii noștri, ci vom lua în fața Domnului doar un suflet, și atunci se va vedea cât de mult am avut-o pe Maica domnului ca îndrumător spre libertatea sufletului”.

De aceea este atât de important să păstrăm o relație strânsă cu Maica Domnului, care ne poate apăra în ziua Judecății.

Sufletul nostru va avea nevoie, atunci când va ajunge înaintea lui Dumnezeu, „de o Mamă. Și Mama noastră este Preasfânta Născătoare de Dumnezeu”.

 

Rugăciunea bolnavului către Preasfânta Născătoare de Dumnezeu

O, Maică Sfântă a celor ce cheamă cu evlavie numele tău! O, grabnică ajutătoare a neamului creștinesc, nădejde a celor deznădăjduiți! La tine alerg când mă aflu în necazuri și în dureri, așteptând milostivirea ta.

Nici un muritor nu a cunoscut o durere mai mare decât ai cunoscut-o tu, atunci când L-ai văzut pe Preadulcele tău Fiu răstignit pe cruce. Nici o mamă nu a plâns pentru fiii ei cât ai plâns tu pentru căderile și durerile noastre.

O, câte icoane ai udat cu lacrimile tale, ca să vădești creștinilor grija pe care le-o porți! Cum ai făcut să izvorască lacrimi din ochii tăi zugrăviți de mâini omenești!

Știind marea ta grijă pentru cei ce laudă numele tău, te rog, Preacurată, vezi suferința mea și neputințele mele, Preasfântă Fecioară, și nu mă lăsa să fiu biruit de ele.

Știu minunile tale, știu dragostea pe care o arăți neamului creștinesc. De multe ori te-ai arătat în chip minunat și ai dăruit vindecare celor dreptcredincioși.

Ajută-mă, Maică Preasfântă, ca simțind că mă acoperi cu sfântul tău acoperământ, să te cinstesc împreună cu toți îngerii și sfinții, în toate zilele vieții mele. Amin”.

________________________________

Surse:

1. Cuvântul Ortodox: http://www.cuvantul-ortodox.ro/omilia-la-intampinarea-domnului-2018-a-mitropolitului-neofit-de-morfou-audio-traducere-maica-domnului-mijlocitoarea-si-indrumatoarea-noastra-va-rog-sa-aveti-si-voi-o-relatie-cu-maica-domnulu/

2. Porunca Iubirii: https://poruncaiubirii.agaton.ro/articol/757/#4

Loading...

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.