Soția nu trebuie să povestească neînțelegerile din familie nimănui

Una din cele mai mari greșeli pe care o fac cei căsătoriți, îndeosebi soțiile, este că vorbesc cu alții despre relația lor, despre situația familiei lor și mai ales despre neplăcerile cu care se confruntă.

Părintele Serghie Nikolaev spune că cei căsătoriți trebuie să păzească din toate puterile mica Biserică din casă.

Nu faceti confidente despre problemele din casnicie

„Nu trebuie să le faceți confidențe deosebite altora, nici măcar cu privire la lucrurile care vă îngrijorează. Absolut inadmisibil să discutați despre viața voastră familială cu prietenele, mai ales cu cele nemăritate”.

Când soția se plânge unei prietene de comportamentul soțului, ea cade într-o bârfă urâtă și într-o capcană periculoasă. Prietena o va sfătui să nu se lase mai prejos, să răspundă la fel soțului, și astfel problemele din cuplu se agravează.

„Soția nu trebuie să-și permită să-și pună nici măcar în gând întrebarea „Cum a putut să-mi zică așa ceva?”, pentru că totul începe de la gânduri”.

Cui dar să-i împărtășească soția neînțelegerile cu soțul sau alte probleme din familie? Împărăteasa muceniță Alexandra Romanov spunea că soția trebuie să fie întru totul sinceră cu soțul ei și să discute totul cu el.

Ea trebuie să fie deplin devotată soțului ei, să îi arate încredere și să nu ascundă nimic de el.

„Ea nu ascultă acele vorbe de admirație ale oamenilor stărini pe care nu i le-ar putea povesti. Împarte cu el fiecare sentiment al său, fiecare nădejde, fiecare dorință, fiecare bucurie și fiecare amărăciune”.

Există și pentru ea ispita de a căuta în altă parte compasiune atunci când se simte jignită sau dezamăgită. Însă nimic nu este mai distructiv decât a povesti trăirile prietenilor apropiați. Acest lucru poate face mult rău. Confesiunile de acest fel îi îndepărtează pe soți unul de altul și împiedică refacerea păcii și redobândirea fericirii în sânul familiei.

„Amărăciunile de care ea se plânge străinilor rămân răni nevindecate. Soția înțeleaptă nu împărtășește nefericirea sa tainică nimănui, în afara soțului său, pentru că numai el poate șterge, prin răbdare și dragoste, toate neînțelegerile”.

Relațiile de cuplu și cele familiale sunt trăiri tainice, care nu trebuie destăinuite nimănui. Singurul confesor al familiei trebuie să fie preotul. Duhovnicul este singurul în măsură să dea sfaturi, să îndrume, să dezlege.

„Cerul binecuvântează întotdeauna casa celei care trăiește pentru bine”.

______________________

Surse:

1. Logos: http://logos.md/2018/07/17/cui-sa-i-impartaseasca-sotia-neintelegerile-din-familie/

2. Ziarul Lumina. http://ziarullumina.ro/trebuie-facut-totul-pentru-evitarea-divortului-84632.html

Citeşte mai multe despre:

Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

  1. Deci ,să nu mergem la psiholog, ci la duhovnic… ( No Comment ! )

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.