Maica Domnului alină suferințele, șterge lacrimile, culege rugăciunile noastre și le duce înaintea Fiului ei

Nimeni nu caută cu atât de multă milă spre durerile noastre, nimeni nu aude atât de grabnic rugăciunile celor năpăstuiți, ca Maica Domnului.

Maica Domnului este „cea dintâi ascultătoare”, și cea căreia îi datorăm mântuirea, spune Episcopul Macarie al Europei de Nord.

Maica Domnului

„Dacă ea, în momentul Bunei Vestiri, când Dumnezeu Tatăl a rânduit întruparea Fiului Său Celui Veșnic, dacă Maica Domnului n-ar fi consimțit prin acel imperativ: „Fie!”, n-am mai fi avut noi cei de astăzi șansa mântuirii. Însă Maica Domnului a fost ascultătoare până la sfârșit”.

Iar Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Care a fost ascultător Tatălui ceresc, S-a arătat ascultător și Maicii Sale. Aceasta o vedem la nunta din Cana Galileii, unde, la rugămintea ei, Hristos a săvârșit prima minune, deși nu îi sosise încă ceasul.

„Fiul ei i-a dat atâtea haruri de a fi grabnic ajutătoare”, și de aceea ea se întristează pe cei care nu-i cer niciodată nimic, după cum mărturisea Părintele Arsenie Papacioc.

Așa cum ne deschidem inima și îi spunem ofurile și necazurile mamei noastre care ne-a născut, tot la fel trebuie să vorbim și cu Maica Domnului.

Mama noastră pământească poate doar să ne asculte și să ne aline suferința cu o vorbă bună, un sfat și o îmbrățișare, ca un om, însă mama noastră cerească poate face mult mai mult pentru noi.

Ea are putere să unească pământul cu cerul și să ducă rugăciunile noastre înaintea Fiului ei. Deși se află într-o mare slavă cerească și petrece în compania sfinților îngeri, ea „preferă să fie înconjurată de copiii săi necăjiți și nevoiași din această lume a plângerii”.

Fiindcă a purtat trup asemenea nouă și a trecut prin mari suferințe, înțelege durerile și necazurile noastre. Tuturor celor care o cheamă în ajutor se arată grabnic izbăvitoare.

„Acestora, ca o Maică milostivă, le alină suferințele, le șterge lacrimile, le culege rugăciunile și le înalță înaintea tronului Fiului său”.

___________________________

Sursă: Cuvântul Ortodox, Unde este Maica Domnului: http://www.cuvantul-ortodox.ro/unde-este-maica-domnului-parintele-episcop-macarie-predica-audio-dobric-cuvant-tabara-ghelari-iubirea-maicii-sfinte-fii-ei-sterge-lacrimile-alina-durerile/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.