Ne ÎMBOLNĂVIM pentru că UITĂM să fim FERICIȚI – Ieromonahul Hrisostom Filipescu

Iată un adevăr atât de simplu, ascuns de mințile celor copleșiți de grijile deșarte ale acestui veacFericirea nu este un vis pe care trebuie să așteptăm să ni-l împlinească alții. Ea este aproape de noi în fiecare clipă, dacă știm să trăim fiecare clipă.

Cei mai mulți dintre noi însă, nu mai știu să se bucure din plin de darul vieții. Își macină mintea și timpul cu tot felul de planuri și uită să se bucure de ceea ce au.

Parintele Hrisostom Filipescu

Ne irosim timpul vieții căutând, cârtind, dorind mai mult, cerșind dragoste de la alții.

Părintele Hrisostom Filipescu spune că bolile noastre se trag în mare parte din cauză că ne stresăm prea mult și nu mai știm să fim fericiți.

„Ne consumăm energia preocupându-ne de ceea ce gândesc alți despre noi. Acumulăm frustrări, ne încărcăm sufletele cu griji inutile și ne alimentăm imaginația cu tot felul de închipuiri”.

Atunci când începem să vedem „suferințele și nevoile celor de lângă noi, frumosul din jurul nostru, binele și intențiile bune, șansele ce ni se acordă, oamenii care merg alături de noi, natura”, putem simți că suntem cu adevărat vii.

„Ne emoționează orice este frumos, o floare, o melodie, un zâmbet, vocea unui copil, tandrețea unui bătrân, amintirea cuiva drag…”

Totul este simplu în viața celui care își aduce aminte să se bucure de tot și de toate și să iubească fără condiții.

„Greșesc eu și tu mă ierți. Mâine greșești tu și eu te iert. Poimâine greșim amândoi și alții ne iartă, și tot așa. Și deasupra tuturor și în noi adie Duhul Sfânt în Lumină lină”.

Viața devine o minune pentru cel care are curajul să se oprească din iureșul acestui veac și să se trezească la adevăratul scop al existenței sale.

„Ai adus ceva frumos și bun pe lume? Ai făcut pe cineva fericit astăzi? Iubești sau urăști? Acționezi sau ești indiferent? Crezi fără să vezi?”

Iată întrebări la care trebuie să răspundem pentru a descoperi ceea ce lipsește din viața noastră, pentru a ajunge la starea de fericire.

„Suflet drag, trăiește fiecare zi ca și cum ar fi ultima zi din viața ta. Astăzi poate fi cea mai frumoasă zi, de tine depinde ce alegi. Fii o candelă aprinsă, iar prin pilda propriei tale vieți fă lumea mai frumoasă în jur”.

____________________________

Sursă: Ieromonah Hrisostom Filipescu, Puține cuvinte, multă iubire, Ed. PIM, Iași 2013, p.235-238: http://altarulcredintei.md/ne-imbolnavim-pentru-ca-ne-stresam-prea-mult-si-uitam-sa-fim-fericiti/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.