RUGĂCIUNEA Sfântului Ioan de Kronstadt – dătătoare de PACE, PUTERE, LUMINĂ și NĂDEJDE

Nimic nu poate întraripa sufletul atât de mult încât să uite toate necazurile și să se despovăreze de griji decât o rugăciune rostită sinceră către Dumnezeu.

Sfântul Ioan de Kronstadt ne oferă o astfel de rugăciune ca model, pe care o putem spune atunci când ne simțim descumpăniți, înfrânți, neputincioși în a continua lupta cu noi înșine, cu păcatul cu necazurile.

Sfantul Ioan de Kronstadt

Rugăciunea Sfântului Ioan de Kronstadt

Doamne, Numele Tău este Dragostea: nu Te lepăda de mine, omul cel rătăcit întru înșelare!
Numele Tău este Puterea: întărește-mă pe mine, cel istovit de neputință și căzut!
Numele Tău este Lumina: luminează sufletul meu cel întunecat de patimile vieții lumești!
Numele Tău este Pacea: împăciuiește sufletul meu cel zbuciumat!
Numele Tău este Mila: nu înceta să mă miluiești. Amin”.

_______________________

A ne ruga înseamnă a recunoaște în adâncul ființei neputința firii noastre slabe și pătimașe. Când ne rugăm cu acest sentiment al micimii și păcătoșeniei noastre, Dumnezeu privește cu dragoste la noi și se grăbește să ne dea mângâiere.

De aceea rugăciunea săvârșită cu „inima înfrântă și smerită” aduce atât de multă pace și bucurie lăuntrică. Ea unge sufletul cu un balsam vindecător, care vine din cercetarea Duhului Sfânt.

Prin această rugăciune a Sfântului Ioan de Kronstadt recunoaștem că Dumnezeu este pacea și puterea, dragostea și mila, calea, adevărul și însăși viața noastră.

Pomenind numele Său, luăm putere și har să ne ridicăm, să mergem mai departe, să înfruntăm ispitele și necazurile cu nădejde și credință.

Orice gest sau pas făcut spre Dumnezeu, oricât de mic, este aducător de mult har și ajutor în viața noastră, la fel cum tot ce vine de la Dumnezeu spre noi este binefăcător.

„Iată mijloacele care garantează nădejdea creștină: rugăciunea, mai cu seamă cea deasă, mărturisirea sinceră a păcatelor, când ne rugăm, citirea deasă a cuvântului lui Dumnezeu, și mai ales împărtășirea cât mai deasă cu de-viață-făcătoarele Taine, cu Trupul și Sângele lui Hristos”.

_______________________

Sursă: Frumusețe fără limite, Rugăciunea puternică a Sfântului Ioan din Kronstadt: http://www.frumusete-fara-limite.ro/2017/07/rugaciunea-puternica-a-sfantului-ioan-din-kronstadt/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.