Mai demult rar exista CANCER, oamenii mâncau alimente NATURALE și erau sănătoși – Sfântul Paisie Aghioritul

Întrebat fiind de ce a crescut atât de mult numărul celor care se îmbolnăvesc de cancer, Părintele Paisie Aghioritul a enumerat câteva din cauzele principale, printre care Cernobâlul și multe alte forme de poluare în masă.

Unul din cele mai directe moduri prin care populația este expusă la un risc crescut de îmbolnăviri este prin hrană. Nimic nu mai este natural astăzi, nici măcar apa de băut.

Sfantul Paisie Aghioritul

„Ce mănâncă astăzi oamenii! Stresul și alimentele falsificate aduc boli. Lumea se netrebnicește atunci când știința este folosită fără socoteală”.

Alimentele modificate genetic, culturile stropite peste limită cu pesticide, sărăcirea solului de minerale, rafinarea excesivă a cerealelor, adăugarea de conservanți, coloranți, îndulcitori, potențatori de gust și mulți alți aditivi în produsele alimentare contribuie în mare măsură la creșterea riscului de boli.

Obiceiurile alimentare s-au schimbat radical în ultimele secole față de primele veacuri, când dieta de bază era constituită din cereale integrale, fructe și legume.

Omul de azi consumă foarte multă carne, iar studiile au arătat că aceasta crește incidența cancerului.

„Mai demult, rar exista cancer. Vezi, atunci era o viață firească. Altceva este ceea ce îngăduia Dumnezeu. Mâncau oamenii alimente naturale și erau sănătoși. Fructe, ceapă, roșii, toate erau curate.

Acum chiar și aceste alimente naturale îl secătuiesc pe om. Cei ce mănâncă numai astfel de alimente se îmbolnăvesc repede, pentru că toate sunt contaminate”.

Nici măcar alimentele vegetale pe care le găsim în piețe nu mai sunt 100% naturale. Toate au nevoie de fertilizatori și îngrășăminte pentru a crește.

„Dacă mai demult ar fi fost așa, eu aș fi murit de tânăr, pentru că, fiind călugăr, mâncam numai ce avea grădina: praz, marole, ceapă, varză și altele de acestea, și eram foarte bine. Acum au îngrășăminte chimice și sunt stropite”.

Pe lângă faptul că demult alimentele erau curate, erau consumate și coapte. Nu numai că alimentele erau curate, dar erau consumate. Astăzi, legumele și fructele sunt culese înainte de vreme, ca să poată fi exportate într-un ritm cât mai profitabil.

Alimentația naturală păstra atât sănătatea trupului, cât și pe cea a creierului.

„Pâinea, untul sau laptele erau pentru copil un aliment sănătos – le mergea și mintea. Acum însă și alimentele sunt falsificate, și nici mintea nu le lucrează”.

„Ce lume chinuită există! În care epocă au mai fost atât de mulți bolnavi? În vechime, oamenii nu erau așa. Acum, în fiecare scrisoare pe care o deschid citesc fie despre cancer, fie despre boala psihică, fie despre comoție cerebrală, fie despre familii destrămate”.

Nu doar alimentația, ci și stresul cronic care apare din pricina grijilor excesive pentru bunurile materiale, contribuie la îmbolnăvirea noastră, nu atât fizic, cât psihic și spiritual.

„Atunci când roata iese de pe ax, se rotește mereu fără scop. Tot astfel și oamenii, dacă ies din armonia lui Dumnezeu, se chinuie. Odinioară oamenii suferea din pricina războiului, astăzi suferă din pricina civilizației. Atunci războiul aducea moarte. Acum civilizația aduce boală.

Civilizația este bună, dar ca să ajute, trebuie să „civilizeze” și sufletul. Altfel, ea devine o catastrofă”.

__________________________

Sursă: Cuviosul Paisie Aghioritul, Cu durere și dragoste pentru omul contemporan, Ce au izbutit oamenii astăzi, Editura Evanghelismos, București, 2012, pp. 135-136

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *