RUGĂCIUNE către Sfântul CIPRIAN, risipitorul de FARMECE, VRĂJI și BLESTEME

Sfântul Mucenic Ciprian este unul din cei mai populari sfinți. La mijlocirea lui apelează îndeosebi cei care se confruntă cu necazuri cauzate de farmece, blesteme sau vrăji, și cei care pătimesc din pricina oricărui fel de lucrare diavolească.

Pentru cei care nu știu, Sfântul Ciprian a fost el însuși un vrăjitor vestit în vremea vieții sale. A trăit în timpul domniei împăratului păgân Dioclețian în Antiohia Siriei. Necunoscând încă puterea lui Dumnezeu și credința cea dreaptă, slujea zeului Apolo.

Rugaciune farmece vraji blesteme

Trecerea sa la creștinism este relatată în sinaxarele care prezintă viața sa. Un tânăr păgân pe nume Aglaid voia mult să ia de soție pe o fecioară numită Iustina, însă pentru că aceasta îl refuzase, aceasta apelează la farmecele lui Ciprian.

Punându-și în practică meșteșugul ca de obicei, Ciprian trimitea în nenumărate rânduri diavoli la Iustina pentru a o apleca spre dorirea lui Aglaid.

Însă vrăjile sale nu aveau nici un efect asupra fecioarei, care le risipea îndată cu rugăciunea și cu postirea, însemnându-se împotriva ispitelor trupești cu puterea semnului Sfintei Cruci.

Văzându-și lucrarea fără de izbândă, Ciprian a cunoscut prin pronia dumnezeiască faptul că vrăjile lui sunt lucrarea celui rău și că acestea nu au nici o putere asupra creștinilor.

Lepădând această slujire diavolească și închinarea la idoli, s-a botezat în numele Sfintei Treimi și mai târziu a devenit slujitor al Dumnezeului Celui viu și adevărat, fiind hirotonit preot, iar mai târziu devenind mare episcop al Cartaginei.

Sfintii Mucenici Ciprian si Iustina

Pentru mărturisirea credinței sale în Dumnezeu, a fost martirizat împreună cu fecioara Iustina, pe data de 2 octombrie (când sunt și pomeniți), în anul 304, fiind tăiați de sabie.

Mâna dreaptă a Sfântului Sfințit Mucenic Ciprian, făcătoare de minuni, se află în Biserica Sfântul Ciprian din Zlătari, București. Este necontenit chemat în rugăciune pentru darul său de a alunga uneltirile celui viclean și de a săvârși minuni cu cei care se roagă lui cu credință.

Rugăciune către Sfântul Mucenic Ciprian

Această rugăciune este rostită de preot.

Stăpâne Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Creatorule și Chivernisitorule a toate, Sfânt și slăvit ești; Împăratul împăraților și Domnul domnilor, slavă Ție.

Tu Cel ce locuiești în lumina cea nepătrunsă și neapropiată, pentru rugăciunea mea, a smeritului și nevrednicului robului Tău, depărtează demonii și stinge viclenia lor de la robii Tăi; revarsă ploaie la bună vreme peste tot pământul și fă-l să-și dea roadele lui; copacii și viile să-și dea deplin rodul lor; femeile să fie dezlegate și eliberate de nerodirea pântecelui; acestea și toată lumea mai întâi fiind dezlegate, dezleagă și toată zidirea de toate legăturile diavolești.

Și dezleagă pe robul Tău (numele) împreună cu toate ale casei lui de toate legăturile satanei, ale magiei, ale farmecelor și ale puterilor potrivnice. Împiedică Tu, Doamne Dumnezeul părinților noștri toată lucrarea satanei, Tu Cel ce dai dezlegare de magie, de farmece, de vrăji și de toate lucrările satanicești și de toate legăturile lui, și distruge toată lucrarea vicleană prin pomenirea Prea Sfântului Tău nume.

Așa, Doamne, Stăpâne a toate, auzi-mă pe mine nevrednicul slujitorul Tău și dezleagă pe robul Tău (numele) de toate legăturile satanei și dacă este legat în cer, sau pe pământ, sau cu piele de animale necuvântătoare, sau cu fier, sau cu piatră, sau cu lemn, sau cu scriere, sau cu sânge de om, sau cu al păsărilor sau cu al peștilor, sau prin necurăție, sau în alt chip s-au abătut asupra lui, sau dacă din altă parte au venit, din mare, din fântâni, din morminte, sau din orice alt loc, sau dacă a venit prin unghii de om, de animal, sau gheare de pasăre, sau prin șerpi (vii sau morți), sau prin pământul morților, sau dacă a venit prin străpungere de ace, dezleagă-le pentru totdeauna, în ceasul acesta, Doamne, cu puterea Ta cea mare.

Tu Doamne, Dumnezeul nostru, Care cunoști și știi toate, dezleagă, sfărâmă și distruge, acum, lucrările magiei, iar pe robul Tău (numele) păzește-l cu toți ai casei lui de toate uneltirile diavolești.

Zdrobește cu însemnarea cinstitei și de viață făcătoarei Cruci toate puterile potrivnicilor. Pustiește, distruge și depărtează pentru totdeauna toate lucrările magiei, vrăjitoriei și fermecătoriei de la robul Tău (numele).

Așa, Doamne, auzi-mă pe mine păcătosul slujitorul Tău și pe robul Tău cu toți ai casei lui, și dezleagă-i de demonul de amiază, de toată boala și de tot blestemul, de toată mânia, nenorocirea, clevetirea, invidia, farmecele, nemilostivirea, lenea, lăcomia, neputința, prostia, neînțelepciunea, mândria, cruzimea, nedreptatea, trufia, și de toate rătăcirile și greșalele, știute și neștiute, pentru sfânt numele Tău, că binecuvântat ești în veci. Amin.

Surse:

1. Creștin Ortodox, Sfantul Ciprian: https://www.crestinortodox.ro/sfinti/sfantul-ciprian-farmece-blesteme-vraji-119550.html

2. Doxologia, Rugăciune către Sfântul Mucenic Ciprian, izbăvitorul de vrăji, blesteme și de toată lucrarea diavolească: https://doxologia.ro/rugaciune/rugaciune-catre-sfantul-mucenic-ciprian-episcopul-cartaginei

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.