Voi știți ce este NOROCUL? Cel mai mare demon – Părintele Cleopa

Mulți dintre noi folosim deseori cuvântul „noroc” pentru a exprima un aspect pozitiv din viața noastră: „Noroc că s-a întâmplat așa…”, „Am avut norcoc…”, „Ce noroc că te-am întâlnit!”, „Noroc la examen!”, „Fă așa ca să ai noroc!

Alteori vorbim despre coincidențe și șanse, sau mai rău, plecăm urechea la horoscoape și predicții astrale amăgitoare, fără să ne gândim că de fapt nimic în viața noastră nu este la întâmplare, și nici nu stă sub semnul destinului, al astrelor sau al norocului.

Părintele Cleopa

Toate sunt rânduite de Dumnezeu, spre folosul și mântuirea noastră. Nimic nu este lăsat la voia sorții, ci întreaga noastră viață este guvernată de pronia divină.

Nu există coincidențe, ci purtarea de grijă a lui Dumnezeu. De aceea un creștin adevărat nu va pronunța niciodată cuvântul „noroc”, ci va spune: „Slavă lui Dumnezeu!”, „Cu mila lui Dumnezeu…”, „Ne-a binecuvântat Dumnezeu și am reușit în cutare situație”, sau „Dumnezeu să-ți ajute!

Părintele Cleopa de la Mănăstirea Sihăstria a sesizat acest obicei greșit al credincioșilor de a folosi cuvântul „noroc” chiar și în cele ale Bisericii.

„Am văzut, pe unele pomelnice pe care le aduceți, că pomeniți pe dracul Noroc, zicând: „Pentru norocul fetei, pentru norocul băiatului, pentru norocul familiei”. Ce mi-ai pus dracul pe pomelnic?

Voi știți cine a fost Noroc? Cel mai mare demon, care a secerat milioane de suflete.

Zeul Moloch

Voi vedeți că, până la venirea lui Iisus Hristos, China, India, Japonia și Insula Java și atâtea sate se închinau la idoli, la diavoli, la Brahma, lui Buda, lui Krishna, lui Zoroastru și la toți dracii”.

Înainte de venirea lui Hristos, cei care viețuiau în sălbăticie aveau câte un zeu pentru fiecare păcat. De pildă, Marte era considerat zeul războiului.

„Când aduceau statuia lui, îndată trebuia să se facă război, să omoare cât mai mulți oameni, că așa îi plăcea”.

Venera era considerată zeița discordiei. În prezența ei, oamenii se sfădeau și se băteau, ca să facă pe placul zeiței. În prezența zeiței Afrodita se petreceau mari desfrâuri și urgii.

Mai era și zeița frumuseții, Nemfis, de „dragul” căreia au apărut podoabele, cerceii, inelele, pudrele și toate accesoriile de înfrumusețare pe care femeile le folosesc și azi.

_________________

Cine a fost zeul Noroc

zeul Molok

Zeul Moloh (Molech, Molok, Molek sau Molcom), sau zeul Noroc, cum îl numim noi astăzi, era considerat zeul fericirii la romani. Credința în acest idol a dus la uciderea a milioane de prunci. Părintele Cleopa descrie în detaliu felul în care oamenii se închinau în vechime zeului Noroc.

„I se purta statuia într-o căruță cu două roți, făcută din aramă sau din argint. În spate, zeul Noroc avea un cuptor cu aramă și în fața lui o tigaie din aramă; și-i dădeau foc lui Noroc pe la spate, până se înroșea și tigaia și el.

Popii lui purtau în mâini niște securi mari, ascuțite. Ce jertfă primea Noroc? Numai copiii sugari de la mamele lor. Veneau în satul tău, de unde ești tu. Trăgeau căruța lui Noroc cu tigaia roșie, înfierbântată, și strigau bătând din palme: „Cine vrea să aibă noroc, să aducă jertfă lui Noroc!”

Atunci, nebunele de femei ziceau una alteia: „Cumătră, îți dai copilul?”, „Îl dau, ca să am noroc!” Lua muierea copilul de la sân și îl dădea în mâna slujitorului idolesc, care îl tăia bucăți și îl punea în tigaia lui Noroc să se frigă.

„Până la 40-50 de copii se puneau odată în tigaia aceea. Mirosea în urma lui numai a friptură de copii proaspeți. Așa a secerat dracul Noroc milioane de copii. S-au dus mamele lor în fundul iadului”.

_____________________

În Vechiul Testament (Deuteronom și Levitic), Dumnezeu se spune: „Să nu dai pe nici unul dintre fiii tăi să fie jertfiți lui Moleh, profanând astfel Numele Dumnezeului tău. Eu sunt Domnul” (Levitic 18, 21).

„Și voi, creștinilor, îi scrieți numele pe pomelnic. Vai de mine! Mare nebunie, mare rătăcire? N-ai pe Dumnezeu? Pune pe dracul Norcoc?

Numai ce auzi pe bețivi la crâșmă, zicând: „Hai noroc, cumătre!” Uneori, vezi creștini pe drum că se salută: „Hai noroc, vecine!” Dacă l-ai întreba cine-i noroc, nu știe, dar știe să-l pomenească”.

Astăzi vedem numele acestui idol și pe sticlele de bere.

„Mai chemi pe dracul Noroc după atâtea mii de ani? Te închini lui satana? Zi: „Bună-ziua, cumătre!” Când zici: „Bună ziua”, arăți că Dumnezeu e bun”.

Vă rog să nu-l mai puneți pe pomelnicele voastre și nici să nu-l mai pomeniți pe idolul Noroc!”

_____________________________

Sursă: Ne vorbește Părintele Cleopa, Vol. 7, Mănăstirea Sihăstria, Editura Agaton, 2010: http://paginadefolos.blogspot.ro/2014/10/norocul-era-un-zeu-pagan-caruia-i-se.html

2 comentarii

  1. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Moloch
    Citiți și informați-va înainte de a publica așa ceva , nu are legătura cu norocul , dar cu avortul și cu sacrificarea copiilor

  2. Și dacă aveți ocazia uitați-va la filmul ‘Wraith’

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *