SFINȚI care ajută în BOLI și OPERAȚII

Mari și multe sunt minunile sfinților! Prin mijlocirea lor, numeroși bolnavi și-au recăpătat sănătatea, iar mărturiile lor au apărut în zeci de cărți.

Sfinții au fost și sunt oameni ca și noi, muritori, supuși păcatului și ispitelor, dar care prin multa lor credință și iubire de Dumnezeu, s-au curățat de patimi și s-au sfințit.

Sfinti care ajuta in boli si operatii

„Chemând la Sine pe cei doisprezece ucenici ai Săi, le-a dat lor putere asupra duhurilor celor necurate, ca să le scoată și să tămăduiască orice boală și orice neputință” (Matei 10, 1).

Mântuitorul a dat această putere de a face minuni nu numai apostolilor, ci o dă tuturor celor care au credință și viețuiesc în curăție și smerenie și se fac sălaș al Duhului Sfânt.

Nouă ne vine greu să credem în minuni, în ajutorul sfinților, dar Însuși Mântuitorul a zis că cei care vor crede în El și vor urma Lui vor putea face aceleași lucruri mari pe care El Însuși le face.

„Adevărat, adevărat zic vouă: Cel ce crede în Mine va face și el lucrările pe care le fac Eu și mai mari decât acestea va face, pentru că Eu mă duc la Tatăl. Și orice veți cere întru numele Meu, aceea voi face, ca să fie slăvit Tatăl în Fiul. Dacă veți cere ceva în numele Meu, Eu voi face” (Ioan 14, 12-14).

Nimeni nu poate face minuni cu de la sine putere, ci numai cu harul lui Dumnezeu, sau uneori cu „ajutorul” diavolului, care urmărește înșelarea oamenilor.

Sfinții care ajută „în mod special” la tămăduirea celor suferinzi se numesc „doctori fără de arginți”, după cuvântul Domnului: „În dar ați luat, în dar să dați”.

În boli ușoare sau grave, în operații, în primejdii de moarte, s-au arătat grabnic ajutători: Sfântul Ierarh Nicolae, Sfântul Ierarh Luca al Crimeii, Sfântul Pantelimon, Sfinții Cosma și Damian, Sfinții Chir și Ioan, Sfântul Efrem cel Nou, Sfântul Ioan Rusul, Sfânta Parascheva de la Iași, și mulți alții.

Ne putem ruga lor prin propriile noastre cuvinte, sau citindu-le Acatistul, Paraclisul sau alte rugăciuni alcătuite special spre cinstirea lor.

În acest articol puteți găsi și o rugăciune folositoare care se citește înainte de o operație.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *