Rugăciunea soției care are necazuri cu soțul ei

Toate necazurile pe care le îndurăm aici fără cârtire ne vor aduce mare răsplătire pe lumea cealaltă. Femeile care au necazuri cu bărbații lor trebuie să se dedice cu toată silința rugăciunii, singura care poate mișca lucrurile spre bine.

Sfântul Paisie Aghioritul spunea că atunci când unul din soți este mai slab, sau mai leneș, celălalt trebuie să depună mai mult efort pentru a-l trage după sine.

Sunt atâtea și atâtea necazuri pe care le poate suferi o femeie.

„Se poate, de pildă, ca bărbatul să plece de acasă și să nu-i lase nici mâncare. Să nu aibă, sărmana, nici bani să plătească chiria și să vrea să o scoată afară. Să fie nevoită să lucreze oriunde, să întâmpine primejdii.

Sau bărbatul ei să fie bețiv, să nu lucreze, ci să meargă numai la cafenea și ea să fie nevoită să spele scările blocurilor. Iar acela să vină beat la miezul nopții, să o bată și să-i ceară banii pe care i-a câștigat ea”.

Despre aceste necazuri, Părintele Paisie spune că sunt o adevărată mucenicie.

Arhimandritul Ioan Krestiankin o sfătuiește pe o femeie care se confrunta cu probleme în familie să arate răbdare, smerenie și iubire.

Această atitudine își va face efectul ei, la vremea potrivită. Suferindu-le pe toate fără împotrivire îl va câștiga pe soțul ei. Pentru răbdarea ei, Dumnezeu îl va învia cu duhul.

„Pentru aceasta, începeți să lucrați asupra dumneavoastră: dacă el își iese din fire, nu vă ieșiți din dumneavoastră. Înțelegeți că lui îi este mai greu decât dumneavoastră, căci el nu Îl cunoaște pe Dumnezeu, iar vrăjmașul îl conduce acolo unde el nu vrea”.

Părintele Ioan ne învață să avem o atitudine toleranță și blândă cu cei care ne fac să îndurăm necazuri, arătând milă și compasiune, ca și față de un om bolnav, nu trupește, ci sufletește.

Cu atât mai mult se cuvine să aibă această purtare o soție, față de cel cu care s-a unit în taina nunții.

„Citiți capitolul 7 din Epistola I către Corinteni, și țineți minte că dumneavoastră suferiți împreună cu soțul, pentru că voi doi sunteți un singur trup”.

Pentru a putea compătimi pe cineva care are un comportament nepotrivit față de noi trebuie să ne rugăm. Fără ajutorul lui Dumnezeu nu putem iubi pe cei care ne necăjesc.

„Începeți să vă rugați pentru el în permanență, cu compătimire, aduceți-vă aminte că și lui i-a fost greu în copilărie, ca și dumneavoastră. Iar restul este lucrarea lui Dumnezeu”.

Rugăciunea trebuie săvârșită în taină, cu multă credință și nădejde, lăsând toate problemele grele în grija lui Dumnezeu. Nimeni din cei care au strigat către El cu inima înfrântă și smerită nu a rămas nemângâiat.

„E bine să vă rugați în taină pentru el. Trebuie să faceți aceasta neapărat, pentru a nu-l provoca pe el să hulească împotriva lui Dumnezeu. Va veni poate vremea ca ceea ce faceți acum în taină, să faceți atunci pe față. Binecuvântarea lui Dumnezeu să fie asupra dumneavoastră!”

_________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Ortdoxia.me, Rugaţi-vă pentru soț în permanenţă, în taină, iar restul este lucrarea lui Dumnezeu! Rugăciunea pe care e bine s-o spună orice soție, e cea mai puternică armă în lupta cu toate ispitele căsniciei! http://ortodoxia.me/rugati-va-pentru-sot-in-permanenta-in-taina-iar-restul-este-lucrarea-lui-dumnezeu-rugaciunea-pe-care-e-bine-s-o-spuna-orice-sotie-e-cea-mai-puternica-arma-in-lupta-cu-toate-ispitele-casniciei/

Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Loading...
loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.