Când apar necazuri și neînțelegeri în familie, trebuie să apelăm la rugăciunile Maicii Domnului – Înaltpreasfințitul Andrei

Numărul divorțurilor s-a înmulțit uluitor în ultimii ani. Sunt peste 20.000 de cupluri care anual decid, de comun acord, să pună capăt căsniciei lor.

Soții se despart cu sânge rece, iar copiii care rămân în urmă suferă cumplit, la fel și Maica Domnului. Mitropolitul Andrei al Clujului spune că ea se întristează și plânge mult când vede că familiile se destramă atât de ușor.

Ea se tânguiește pentru soarta copiilor care rămân traumatizați și fără un mediu propice pentru a se dezvolta și a crește duhovnicește. Disoluția familiei este un lucru ucigător de suflet pentru copii, spune Părintele Andrei.

Motivul principal pentru care tot mai mulți oameni divorțează astăzi este împuținarea credinței și pierderea legăturii cu Biserica și cu Dumnezeu.

Căsnicia este o taină care se săvârșește cu binecuvântarea lui Dumnezeu, iar soții au datoria de a respecta acest legământ sfânt până la moarte, oricâte necazuri s-ar abate asupra lor.

„Necazuri și încercări au avut și moșii noștri, dar ei au avut răbdare să treacă peste situații de criză, iar astăzi vedem că cei mai mulți s-au despărțit prin consimțământ. Nu mai este puternică credința în Dumnezeu”.

Orgoliile, mândria, incapacitatea de a ierta și de a face voia celuilalt, lipsa comunicării dintre soți și lipsa rugăciunii – comunicarea cu părintele duhovnic și cu Dumnezeu sunt tot atâtea cauze ale ratei crescute de divorțuri.

Căsnicia înseamnă jertfă, renunțare la propriile orgolii în favoarea armoniei, a înțelegerii și a păcii din casă.

Divorțul este permis de Biserică doar în anumite circumstanțe. Mântuitorul a zis că cineva poate să-și lase soțul sau soția doar pentru pricină de desfrânareCel care vrea să se despartă din alt motiv și să se căsătorească cu altcineva săvârșește adulter.

Familiile se destramă ușor și prin plecarea unuia din soți în altă țară pentru a câștiga mai mulți bani.

„Motivația lor este obiectivă, dar ne doare sufletul pentru că țara se împuținează”Divorțurile apar pentru că soții nu pleacă împreună, ci unul rămâne acasă„Pentru această suferință a familiei creștine, Maica Domnului plânge și o doare sufletul”.

Toate aceste nenorociri ar putea fi evitate prin întoarcerea oamenilor la credință, la rugăciune, la ajutorul Maicii Domnului.

„În momentul în care apar necazuri și neînțelegeri, oamenii ar trebui să apeleze la Maica Domnului”. Este cea mai puternică mijlocitoare, și ea „s-ar ruga Domnului Iisus Hristos să intervină.

Dacă familia creștină suferă, rezolvarea vine de sus, dacă apelăm la Maica Domnului să aibă milă de noi și de copiii noștri, să ne ajute să depășim toate situațiile de criză, și să le ajute celor care sunt competenți să creeze multe locuri de muncă în România, pentru ca tinerii să nu mai plece și țara să rămână puternică”.

Nu putem da vina doar pe sistemul politic și pe conducători. Noi ca popor avem libertatea să ne alegem conducători cu frică de Dumnezeu, și avem datoria de a ne ruga pentru ei, să îi ajute Dumnezeu să conducă creștinește.

_________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Mitropolia Clujului, Maica Domnului îngrijorată de disoluţia familiei creştine: https://www.mitropolia-clujului.ro/maica-domnului-ingrijorata-de-disolutia-familiei-crestine/

Citeşte mai multe despre:

Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.