„În ziua necazului meu am strigat către Tine, că m-ai auzit” – Psalmul 85

Psaltirea este cartea tuturor leacurilor, după cum spun Sfinții Părinți. În ea găsim alinare în necazuri, tărie în ispite, nădejde de mântuire în păcate.

Psalmii au fost compuși prin insuflare de la Duhul Sfânt. De aceea ele au puterea de a mișca inimile cele mai învârtoșate și de a le mângâia pe cele rănite.

Psalmul 85 este o rugăciune a Proorocului David pe care o putem rosti atunci când suntem împresurați de necazuri și de grele încercări.

Cuvintele sale pline de credință însuflețesc duhul cititorului și îi transmit certitudinea că Dumnezeu este singurul Care poate milui pe cel îndurerat.

În rugăciunea Regelui David reiese bucuria și nădejdea pe care acesta o simte când se roagă Dumnezeului Celui viu și mult-milostiv.

Nimeni nu trebuie să se simtă pierdut și deznădăjduit atâta timp cât are la îndemână acest leac minunat al rugăciunii.

Psalmul 85

Pleacă, Doamne, urechea Ta și mă auzi, că sărac și necăjit sunt eu. Păzește sufletul meu, căci cuvios sunt; mântuiește, Dumnezeul meu, pe robul Tău, pe cel ce nădăjduiește în Tine.

Miluiește-mă, Doamne, că spre Tine voi striga toată ziua. Veselește sufletul robului Tău, că spre Tine, Doamne, am ridicat sufletul meu. Că Tu, Doamne, bun și blând ești și mult-milostiv tuturor celor ce Te cheamă pe Tine.

Ascultă, Doamne, rugăciunea mea și ia aminte la glasul cererii mele. În ziua necazului meu am strigat către Tine, că m-ai auzit. Nu este asemenea Ție între dumnezei, Doamne, și nici fapte nu sunt ca faptele Tale.

Veni-vor neamurile pe care le-ai făcut și se vor închina înaintea Ta Doamne, și vor slăvi numele Tău. Că mare ești Tu, Cel ce faci minuni, Tu ești singurul Dumnezeu.

Povățuiește-mă, Doamne, pe calea Ta, și voi merge întru adevărul Tău; veselească-se inima mea, ca să se teamă de numele Tău.

Lăuda-voi numele Tău, Doamne, Dumnezeul meu, cu toată inima mea, și voi slăvi numele Tău în veac. Că mare este mila Ta spre mine, și ai izbăvit sufletul meu din iadul cel mai de jos.

Dumnezeule, călcătorii de lege s-au sculat asupra mea, și adunarea celor tari a căutat sufletul meu, și nu Te-au pus pe Tine înaintea lor. Dar Tu, Doamne, Dumnezeu îndurat și milostiv ești; îndelung-răbdător și mult-milostiv și adevărat.

Caută spre mine și mă miluiește, dă tăria Ta slugii Tale și mântuiește pe fiul slujnicei Tale. Fă cu mine semn spre bine, ca să vadă cei ce mă urăsc, și să se rușineze că Tu Doamne m-ai ajutat și m-ai mângâiat”.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *