Pildă despre cum să fim mereu MULȚUMIȚI în viață, și mulțumitori lui Dumnezeu

Așa cum spune Sfântul Apostol Pavel, nimic din ce avem nu este al nostru, ci toate, inclusiv viața noastră, le-am primit în dar de la Dumnezeu.

Cunoscând acest adevăr neîndoielnic, pururea trebuie să fim recunoscători, și pentru bune, și pentru rele. Doar așa ne putem arăta mulțumirea față de Părintele nostru ceresc, Care ne-a creat din dragoste, petrecând permanent într-o stare de recunoștință și smerenie.

Cu toate acestea, oamenii sunt adesea frustrați, mâhniți, supărați, deznădăjduiți și nemulțumiți. Fie vor mai mult decât au, fie se întristează de necazuri, fie sun nemulțumiți de soarta pe care o au, fie își pierd speranța dintr-o pricină oarecare.

Arhimandritul Andrei Coroian spune că nici îngerii nu au fost scutiți de această ispită a nerecunoștinței. Este înfricoșător faptul că o parte din ei s-au răzvrătit împotriva Celui Care i-a zidit din iubire, voind să se înalțe deasupra Lui. 

Pentru această mândrie au căzut din cer, fiind aruncați în iadul cel veșnic, sortit diavolilor și slujitorilor lui.

Avem atât de multe motive să fim recunoscători față de Dumnezeu și să rămânem în iubirea Lui și în ascultarea de El.

Recunoștință pentru toate binecuvântările pe care le revarsă asupra noastră în chip tainic, pentru purtarea Sa de grijă neîncetată, pentru toate pe care le rânduiește spre folosul nostru, pentru povățuirea pe care ne-o dă prin ispite și încercări.

„Recunoștință pentru ocrotirea Maicii Domnului. Recunoștință pentru apărarea Sfintei Cruci. Recunoștință pentru comuniunea sfinților și acoperământul îngerilor. Recunoștință pentru părinții și dascălii noștri.

Recunoștință și mulțumire lui Dumnezeu căci nu ne pierde în greșelile noastre atunci când păcătuim. Recunoștință și mulțumire că în blânda sa pronie, prin bucurii sau dureri și necazuri ne trezește la pocăință.

Recunoștință și mulțumire pentru iubirea cu care ne îmbrățișează atunci când ne întoarcem sau reîntoarcem la El, ca fiul cel pierdut”.

 

 

Pildă despre cum să fim mereu mulțumiți și fericiți

Într-o zi, un om simplu, cunoscând pentru viața sa curată, a fost întrebat de un vecin:

– Cum faci tu, de ești totdeauna atât de mulțumit? Niciodată nu te-am văzut supărat!

– Foarte simplu, a răspuns celălalt.

În fiecare dimineață când mă trezesc privesc întâi cerul. Așa mi-aduc aminte de Dumnezeu, de milă și de bunătate.

Apoi privesc pământul. Astfel îmi amintesc de moarte și de Judecata de Apoi.

În cele din urmă, privesc în jurul meu lumea întreagă ce se trezește la viață. Așa mi-aduc aminte de semenii mei, de cei care suferă de boli sau neputințe, de cei ce au o viață mai grea decât a mea, și pe care i-aș putea ajuta.

În felul acesta, mă bucur pentru ceea ce sunt și pentru ceea ce pot faceBunătatea izvorâtă din dragoste aduce întotdeauna liniște și mulțumire, atât în sufletul celui care primește cu recunoștință, cât și în sufletul celui care dăruiește cu drag.

___________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Pilde ortodoxe: https://www.youtube.com/watch?v=kT7PL5gE80Y

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.