„Omul are atâta sfințenie, câtă rugăciune are în el” – Părintele Iustin Pârvu

„Să fiți întotdeauna cu rugăciunea în inimă”, recomanda Părintele Iustin Pârvu, îndrăgitul stareț de la Mănăstirea Petru-Vodă.

Viața creștinului autentic se axează pe rugăciune și pe jertfă, după cum spunea Părintele. Acest duh de comuniune permanentă cu Dumnezeu și cu semenii prin jertfirea sinelui și iubire milostivă trebuie să ne caracterizeze întreaga existență. Acesta este adevăratul duh al Ortodoxiei românești.

Parintele Iustin Parvu

„Tot creștinismul e o jertfă; post și rugăciune – care sunt oarecum îndrăzneala noastră către Dumnezeu”.

Doar printr-o atitudine de pocăință putem schimba ceva în bine în viața noastră personală și în lume. Prin post și rugăciune un popor poate preface mânia lui Dumnezeu în milă.

Nu trebuie să așteptăm schimbarea de la ceilalți, ci de la noi înșine.

„O țară nu înflorește din parlament, nici din guvern. Înflorește din străduința și din conștiința fiecărui individ în parte.

Nu mai putem să ne ridicăm fără jertfă; nici economicul, nici politicul nu vor rezolva nimic fără oameni de jertfă”. Prin post și rugăciune putem cuceri cerurile, spunea Părintele Iustin.

„Nădejdea, alături de credință și de iubire sunt cele trei fire nevăzute care ne leagă de Dumnezeu”.

Fără puțină osteneală duhovnicească și jertfire de sine nimeni nu se poate apropia cu adevărat de sfințenie.

„Este vorba de suferință pentru aproapele, de dăruire, că zadarnică este viața ta trăită în această însingurare și în egoism”.

Toate se dobândesc prin suferință și răbdare întru credință.

„Dacă nu treci prin suferință, nu știi să te rogi. Dacă nu treci prin suferință, nu știi să iubești. Dacă nu știi să iubești, nu vine harul lui Dumnezeu.

Prin răbdare și pocăință putem ajunge la bucuria unei rugăciuni curate și sfinte.

„Omul are atâta sfințenie, cât rugăciune are în el. Rugați-vă și postiți, și nu vă puneți nădejdea în lucruri, că nu e nici o putere în ele”.

Nu putem călători spre cer cu ochii ațintiți spre pământ și cu inima lipită de lucrurile trecătoare și amăgitoare ale acestei lumi.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]