Clicky

Rugăciunea copiilor pentru pacea casei și sănătatea părinților

Rugăciunea mamei și a copiilor au mare trecere la Dumnezeu, pentru că mama se roagă cu sufletul îndurerat și smerit, iar copilul cu inima curată.

Rugăciunea copiilor este ascultată de Dumnezeu pentru că ea este simplă, sinceră, lipsită de îngrijorare și neîncredere. Este cea mai curată rugăciune.

Rugăciunea copiilor pentru părinți

„Ei sunt plini de candoare, de nevinovăție, căci pentru unii ca aceștia este dăruită Împărăția lui Dumnezeu. Cerul este acestora destinat. Să devenim deci copii cu inima și rugăciunea noastră va fi ascultată”.

Părinții trebuie să își deprindă copiii de mici cu rugăciunea, căci aceasta îi va ajuta enorm de mult în viață. Cine poate spune că nu are nevoie de rugăciune?

Omul prin el însuși nu poate face nimic, ci tot ceea ce realizează este numai cu ajutorul lui Dumnezeu. Rugăciunea ne luminează și ne arată cele mai bune căi și hotărâri în viață.

Suntem incapabili să gândim ceea ce este cu adevărat bine pentru noi și pentru cei din jurul nostru, de aceea avem nevoie să vorbim cu Dumnezeu și să cerem „sfatul” Lui.

„Cine se dispensează de rugăciune pierde ajutorul lui Dumnezeu, și mintea lui rămâne întunecată, iar viața lui este o permanentă rătăcire”.

Copiii sunt o binecuvântare pentru părinți și comoara cea mai de preț din viața lor, însă ei trebuie învățați că au un Părinte bun și în cer, care veghează asupra lor. Ei trebuie învățați să se roage pentru părinți, pentru armonia familiei și pentru frații, colegii și prietenii lor.

Părintele Ioanichie Bălan îi sfătuia pe părinți să pună copiii să se roage atunci când au necazuri în familie și ele se vor îndepărta de la casa lor. 

_______________________________________________________________________________________________________

Rugăciunea copiilor pentru părinți

Doamne Sfinte, Împărate al cerului și al pământului, caută din înălțimea sfântului Tău locaș cu milă și cu îndurări asupra casei noastre.

Dă-le sănătate și toate cele bune mamei și tatei, ca să poată îngriji de noi și de toți ai casei noastre, și ne ajută și nouă tuturor, ca să putem face lucruri bune și plăcute Ție. Amin.

_______________________________________________________________________________________________________

Sursă: Nistea, Despre Rugăciune, Părintele Arsenie Boca: http://www.nistea.com/boca-despre_rugaciune.htm

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *