Clicky

Rugăciune pentru iubire

Nu știm cine a scris această frumoasă rugăciune, însă dorințele exprimate în ea sunt vrednice de orice creștin adevărat care se străduiește să se asemene pe zi ce trece cu chipul Ziditorului Său: iubitor de oameni, blând, smerit, lesne iertător, îndelung-răbdător.

Rugăciunea este izvorul tuturor bunătăților și a binecuvântărilor din viața noastră. Pe toate trebuie să le cerem de la Dumnezeu, inclusiv capacitatea de a iubi pe aproapele, de a ne purta cu blândețe, de a răspândi lumină și bucurie în jur.

Rugăciune pentru iubire

Sfântul Siluan se ruga în fiecare zi ca Dumnezeu să-i dăruiască iubire pentru semenii lui pentru că a cunoscut din experiență că doar iubind pe toți cu sinceritate putem dobândi harul Duhului Sfânt.

„Din toate puterile cereți de la Domnul smerenie și iubire frățească, fiindcă pentru iubirea de frate Domnul dă harul Său. Încearcă tu însuți: într-o zi cere de la Dumnezeu iubirea de frate și într-alta trăiește fără iubire, și atunci vei vedea deosebirea.

Vă rog numai aceasta: iubiți-vă unii pe alții și veți vedea atunci mila Domnului. Să iubim pe fratele și ne va iubi pe noi Domnul.”

Iubirea de aproapele aduce multă pace în suflet și înlătură toate ispitele și suferințele personale.

„Nu gândi suflete că Domnul te iubește dacă te uiți la cineva cu dușmănie. O, nu. Mai degrabă te iubesc demonii, pentru că te-ai făcut slujitorul lui; dar nu întârzia, pocăiește-te și cere de la Domnul puterea de a iubi pe fratele, și vei vedea atunci pace în sufletul tău”.

Pentru a dobândi această iubire trebuie să ne străduim clipă de clipă. Când încetăm să iubim ne tulburăm și pierdem pacea. Chiar și cel mai mic cuvânt nepotrivit rostit împotriva aproapelui face pe Duhul Sfânt să ne părăsească.

„Lupta noastră se duce în fiecare zi și în fiecare ceas. Dacă faci reproșuri fratelui sau îl judeci sau îl întristezi, ți-ai pierdut pacea. Dacă ai căzut în slava deșartă sau te înalți deasupra fratelui, ai pierdut harul.

Dacă urăști pe fratele tău, înseamnă că ai căzut din Dumnezeu, și un duh rău a pus stăpânire pe tine”.

Atunci când facem bine semenilor noștri și le iertăm greșelile și ocările, aflăm odihna conștiinței, dobândim iertarea propriilor păcate și iubirea Duhului Sfânt, spune Sfântul Siluan.

____________________________________________________________________________________________________

Rugă pentru iubire

Doamne, ajută-mă să fiu așa cum vrei Tu, să nu mai gândesc, să nu mai spun, să nu mai fac ce nu Îți este pe plac. Ajută-mă să cred că m-ai iertat și fă să nu mai fac în aceleași greșeli.

Ajută-mă să pot să răspund cu iubire iubirii Tale, ascultând de Tine și dăruind iubire în forma în care cei din jurul meu au nevoie de ea.

Ajută-mă să pot înțelege, iar când nu pot să înțeleg, să accept. Ajută-mă să fiu pentru cei din jur mângâiere, ajutor, ca o ploaie de bunătate, ca o ploaie de vară cu soare, o ploaie care să aducă ușurare dar și preaplin de bucurie în sufletele celor care suferă.

Ajută-mă Doamne să fiu în lumea aceasta plin de dureri, o binecuvântare”.

Cautari:
    Rugaciune pentru iubita |

2 comentarii

  1. Doamne ajuta-ma sa iubesc din toata inima pe fratii mei.Amin.

  2. Doamne da-mi linistea sa accept lucrurile pe care nu le pot schimba,curajul sa le schimb pe acelea pe care le pot schimba si intelepciunea de a sti care este diferenta..

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *